En büyük sorun borçluluk

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, toplumun en büyük probleminin gelirinin üzerinde borçlanması olduğunu belirtti. Emre, vatandaşları ceplerindeki paraların üzerlerinde paraları borçlanmamaları ve karamsar bir geleceğe düşmemeleri konusunda uyardı.

Yayınlama: 11.12.2015
520
A+
A-

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, genel anlamda yaşanan piyasa durgunluğu ve borçlanmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

ÇOK DÜŞÜNÜP AĞIR HAREKET EDİN






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Metin Anıl’ın yapmış olduğu açıklamalara katılıyorum. Bir nevi uyarı mahiyetinde çok net açıkladığı bir konu oldu. Bu konuya esnaf olarak da katılıyorum. Geliri dolar ya da avro olmayan esnaflarımızın, vatandaşlarımızın TL ile gelirleri varsa borçlanmamaları gerekiyor, bu önemli bir konu. Önümüzdeki dönemden alışveriş anlamında her kesimde umutluyuz. Ekonomik tedbirlerin açıklanmasıyla ilgili, seçim beyannamelerinde açıklanan ve hayata geçirilecek olan projelerin uygulaması ile hayat daha da canlanır. Toplumumuzun en büyük problemlerinden bir tanesi çok borçluyuz. Toplumsal olarak en önemli problemimiz gelirimizin çok üzerinde borçlarımızın olmasıdır. Şuan toplum olarak biz hak etmediğimiz bir hayatı yaşıyoruz. İş garantimiz yok, gelir garantimiz yok, ceplerimizde yüksek limitli kredi kartlarımız var, 5 ay, 10 aylık borçlanmalarla tüketiyoruz. Kredi kartlarımızın limitlerini tüketiyoruz. Çalışabileceğimiz garanti değil, gelirimiz garanti değil, ödeyebileceğimiz garanti değil… Bu bir risk oluşturdu. Tabanda alışverişlerde yaşanan bu sıkıntılar bu genel sıkıntının çok ufak bir kesimidir. İşadamları seviyesinde ise yatırımlar var. Kendi imkânlarımızla değil de kredi ile ilgili faydaları yatırıma dönüştürüyoruz. Bunlar işletme kredisi olarak çok az. Tesis yatırımı demek bir nevi ölü yatırım demek. Mal satabileceğimiz anlaşmalarımız garanti değil. En ufak bir krizde, bir uçak krizinde satabileceğimiz ürünleri satamıyoruz. Bunlar bizim toplumumuzun sıkıntıdır. 2015’teki durgunluk seçim sonuçlarına bağlansa da bence onunla ilgili değil. Ekonomik olarak geçmişte borçlandığımız şeylerin, yatırımlarımızın, harcadığımız olmayan paraların insanlar üzerinde psikolojik olarak bıraktığı suskunluk var. Bu suskunluk geçecektir fakat çok düşünüp çok ağır hareket etme zamanı. Mümkünse en fazla cebimizde olan parayı borçlanalım. Cebimizde olmayan parayı borçlanmayalım. Olmayan paramızı borçlanmak karamsar bir gelecek oluşturur” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş