Kurban satışları memnun etti

İlçemize Kurban Bayramı öncesi hayvanlarını satmak için gelen hayvan yetiştiricilerinin çoğu yapılan satışlardan memnunken, bazıları ise memnun olmadıklarını ifade ederek, seneye ilçemize gelmeme kararı aldıklarını ifade ettiler.

Yayınlama: 27.09.2014
673
A+
A-

Kurban Bayramı nedeni ile birçok ilden ilçemize gelen hayvan satıcılarının geneli satışlardan memnun olduklarını ifade ettiler.

 

İNEGÖL’E GELMEYİ PEK DÜŞÜNMÜYORUZ






Hayvan pazarına satış yapmak için Erzurum’un Olur ilçesinden geldiğini belirten Mevlüt Çelik, “Bu yıl satışlar istediğimiz doğrultuda gitmedi. Memleketten 30 hayvan getirdik ama sadece 10 tanesi satıldı. Biz en azından 25 falan satsaydık fena olmazdı. İnanın o sattığımız malların geliri de zaten memlekete gitmeden bitecektir. Satışların bu kadar düşük olacağını tahmin edemedik. Daha doğrusu hepsini satarız diye arkadaşlarımız ile plandık. Ama olmadı. Bu seneden sonra İnegöl’e gelmeyi pek düşünmüyoruz. Daha büyük pazarlara gitmek için planlarımızı yapacağız. Ama genel olarak diğer satış yapan arkadaşlar memnun. Allah hepsine rızkını bir şekilde veriyor. Bizim de rızkımız bu şekildeymiş” ifadelerini kullandı.

 

SATIŞLAR SÜPER ALLAH’A ŞÜKÜR

Bir diğer hayvan yetiştiricisi Alican Atabey ise, “Bu yıl satışlarımızı süper Allah’a şükür. Ağrı’dan buraya geldim. Geldiğime hiç pişman değilim. 45 Tane hayvan getirdim. Bulardan sadece ve sadece 7 tane kaldı. Yanı benim durumumda kim olsa herkes memnun olduğunu söyler. Akşamları diğer satış yapan arkadaşlarla bir araya geliyoruz. Onların satışlarının nasıl gittiğini soruyoruz. Gerçekten genel anlamda herkesin satışları iyi durumda. Ama bazı ağabeylerimizin satışları iyi değil. Memnun olan çok. Seneye de Allah nasip ederse buraya geleceğiz. Satışlar bu şekilde ilerlerse her yıl gelebiliriz. Allah kaza bela vermezse tabi.

 

BURADAKİ ALAN DAHA DA İYİLEŞTİRİLEBİLİR

Konuşmalarına devam eden Alican Atabey, “İnegöl büyük bir şehir. Çoğu ilden de büyükmüş. Bu nedenle hayvan pazarı bölgesinde daha da iyileştirmeler yapabilir. Duş alma yerleri veya buna benzer şeyler. Bunları da büyüklerimizin zamanla çözeceğine inanıyorum” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş