Endişeler yersiz

Hükümetin henüz kurulamaması nedeniyle 17 bin Ahıskalıya verilmesi planlanan vatandaşlıkla ilgili olarak Ahıskalı vatandaşlarda oluşan endişenin yersiz olduğunu ifade eden İnegöl Ahıskalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, hükümet değişse dahi bir problem çıkmayacağını belirtti.

Yayınlama: 06.07.2015
625
A+
A-

İnegöl Ahıskalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Türkiye’ye gelmesi planlanan 17 bin Ahıskalının durumunda değişiklik olmadığını, hükümet değişse dahi bir problem çıkmayacağını belirtti.

 

HÜKÜMET KURULMA ÇALIŞMALARININ BİTMESİNİ BEKLİYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıskalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş şunları söyledi: “Seçimlerden önce vatandaşlık ile alakalı oldukça iyi yol kat etmiştik. Yaklaşık 17 bin kişilik bir liste vermiştik. Bu listelere vatandaşlık verilecekti. Ukrayna’dan gelecek olan 677 aile vardı, onlar da Kars’a yerleştirilecekti. Onlarınki onaylandı, resmi gazete ile yayınlandı. Şuanda Kars’ta TOKİ konutları var, onların bitmesini bekliyoruz. Vatandaşlık ile alakalı biz de bu seçim sonuçlarından sonra henüz Ankara’ya gidemedik. Sadece görüştüğümüz kurumlar var. Bir sorun olmadığını, hükümet değişse dahi bir problem olmayacağını söylediler. Hükümet kurulma çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. Ondan sonra süreci başlatacağız. Geçenlerde Bursa’da bir toplantı yaptık. Denklik bekleyen bir sürü doktorlarımız vardı. Bunların da hazırlanıp listelerinin verilmesi istendi. O listeleri tamamladık. Pazartesi onları da teslim edeceğiz. Vatandaşlıkla beraber inşallah doktorların denklikleri de çözülecek. Biz de beklemedeyiz. Çalışma izniyle alakalı bir gelişme yok. Vatandaşlıkla ilgili çalıştığımız için çalışma iznini bir dahaki gelecekler ile yürütmek istiyorduk. Önce vatandaşlık problemlerini bir çözelim ondan sonra çalışma iznini ele alacağız. Oturma izni alırken çok ciddi masraflar var. Konsolosluklardan onaylanan belgeler var. Bunların kaldırılmasıyla alakalı hiç o paralar harcanmadan oturma izni alınması konusunda bir başvurumuz oldu. Göç idaresi de bize hak verdi, gerekli yazışmaları yapacaklarını söylediler. Kişi başı bir oturma izni yaklaşık bin TL’yi geçiyor. Onlar da kısıtlı imkânlarla geliyorlar ve oturma izni alınırken çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Bu belgelerin gereksiz olduğunu ve harcanan paraların konsolosluklara gittiğini belirttik. Bize hak verdiler. Bu konunun çözümüyle beraber daha sonradan gelecek olan vatandaşlar da bu külfetten kurtulmuş olacaklar.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş