Engelleri aştılar Bosna’ya uçtular

21-23 Nisan 2015 tarihleri arasında Lukavac Belediyesi, Slago Bikaze Kültür ve Sanat Derneği ve Tuzla Çoklu Engelli Çocuklar Derneğinin resmi daveti üzerine 6’sı 23 yaş üstü engelli öğrenci olmak üzere, 24 kişilik kafile ile gidilen Bosna Hersek gezisinin ardından heyet İnegöl’e döndü

Yayınlama: 30.04.2015
572
A+
A-

21 Nisan sabah saat 03.30’da İnegöl Belediyesinin tahsis ettiği araçla Sabiha Gökçen Havaalanına giden kafileyi Bosna Hersek’te Slago Bikaze Kültür ve Sanat Derneği üyeleri yöresel kıyafetlerle karşıladı.

 

Geziye dair değerlendirmelerde bulunan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir şunları kaydetti: “Daha sonra kafile, Mostar şehrine hareket etti. Mostar köprüsünü ve çarşısını gezen kafile, bol bol fotoğraf çekip alışveriş yaptı. Mostar’ı hayranlıkla gezen kafile daha sonra konaklayacağı Tuzla şehrinin Lukavac kasabasına hareket etti. Gezinin ikinci gününde Lukavac Belediye başkanını ziyaret edip hediyelerini takdim eden heyet daha sonra Kızılhaç’ı ziyaret etti. Buradan Tuzla Çoklu Engelli Çocuklar Derneğini ziyarete giden kafile şarkıların Türkçe şiirlerin okunduğu programa katıldı. İnegöl Halk Eğitim Merkezi 23 yaş üstü engelli öğrencilerinden Osman Nuri Gültekin’in kafkas oyunu gösterisi herkesi coşturdu. İki okul arasında kardeşlik ağacı etkinliği yapıldı. Ayrıca okullar arası fikir alışverişi sağlandı. Okuldan ayrılan kafile Slago Bikaze Kültür ve Sanat Derneği’nin hazırladığı programa katıldı. Programda yöresel yemekler ikram edildi. Bosna ve Türkiye’ye has halk oyunları oynandı. En çok alkışı ve beğeniyi ise Türkçe olarak Sıla’nın şarkılarını seslendiren Boşnak Merima Mahmutoviç aldı. Hediyeleşme ve teşekkür konuşmaları sonrası Slago Bikaze Kültür ve Sanat Derneği Türkiye’ye davet edildi. Gezinin üçüncü gününde ise Tuzla’dan ayrılan kafile Sarajevo’da önce Alija Izetbegović’in kabrini ziyaret etti. Buradan Başçarşıyı gezen kafile daha sonra havaalanına hareket etti. Kafile Türkiye’ye geldikten sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin davetlisi olarak Gemlik’te bulunan Atatepe tesislerinde akşam yemeği yiyerek İnegöl’e döndü.”






 

Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de ilk ve model olan 23 yaş üstü engelli okulumuz pek çok etkinlikler düzenliyor. Her hafta ayrı bir yerde kahvaltı, haftanın bir günü kültür parkta spor ve yazları gençlik kampına katıma gibi… İlk defa yurt dışına çıkmayı ve oradaki engelli okullarını ziyaret etmek için 21/23 Nisan 2015 tarihleri arasında Bosna Hersek (Saraybosna, Tuzla, Mostar, Lukavac)’a düzenlediğimiz 23 yaş üstü engelli kursiyer öğrenci gezisine katkılarından dolayı; İnegöl Kaymakamımız sayın Ali Akça‘ya, İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a, Garnizon komutanımız Sayın Uğur Baş’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Fatih Bilican‘a, , Rumelisiad Genel sekreteri sayın Emir Cemal Beşkardeş‘e, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ali Doğru,Murat Gültekin,Ferahil Akça, Serap Alicik’e, dönerken Gemlik Atatepe tesislerinde bizleri ağırlayan Bursa Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Recep Altepe’ye, bizleri Bosna’da en güzel şekilde ağırlayan Ajka Semić Mujić ve Arif Bekirovski‘ye, , Müdür yardımcılarımız İbrahim Şenal ve Özlem Meke’ye, Bosna ile bağlantı kurarak gezinin gerçekleşmesinde baş mimar olan ve davet almamızı sağlayan öğretmenimiz Mukadder Seymen‘e, 23 yaş üstü kursumuz öğretmenleri Huriye BektaşRasim GüzelZehra Baş, Aslı Durak‘a çok teşekkür ederim.”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş