Engelliler haftasına Vali jesti

Bursa Valisi Münir Karaloğlu 10 Mayıs Cumartesi günü başlayan ve halen devam eden “Engelliler Haftası” sebebiyle çeşitli engelliler derneği temsilcilerini makamında kabul etti.

Yayınlama: 13.05.2014
795
A+
A-

“Engelliler Haftası” nedeniyle Bursa Valisi Münir Karaloğlu, çeşitli dernekler yöneticilerini makamında ağırladı.

 

KURUMLAR ENGELLERİNİ KALDIRACAK






Engelli vatandaşların sorunlarına da değinen Vali Karaloğlu: “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme noktasında geç kaldık. 2005 yılında Engelliler Yasasının çıkmasından sonra bu gün Türkiye’de engellilerin durumları konuşulmaya başlandı. Engellilerin sorunları ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri çok ciddi yeni haklar getirerek çok ciddi kaynaklar harcadılar. En son Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasından sonra kurumsal olarak engellilerin sorunlarının çözümleri ile ilgili çalışan bir bakanlık oluştu. Tabi ki hala birtakım sorunlarımız var. Ancak bunlar çözülüyor ve çözülmeye de devam edecek. Engellilerin ulaşım sorunları var. Kamuya ait alanların giriş ve çıkışında sorunlarımız var, çözülüyor. Başbakanlığımızın bir genelgesi var. Kamu kurumlarına belli süreler verildi. Her kurum kendi engelini ortadan kaldırmak durumunda. Bunun içinde çalışmalar devam ediyor. Engelli Haftası’nın, engellilerin sorunlarını çözme haftasından çok, engellilerin dışında ki topluma, belki engellilerle ilgili farkındalık yaratma açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda yapılan çalışmalarla bunların da olumlu sonuç verdiğini söyleyebiliriz. Bu seneki engelliler haftamızın da yine engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sunmasını temenni ediyorum. Önemli olan gönüllerde ki engelleri kaldırmak… Bu nokta da bu yapılan çalışmalar, etkinlikler faydalı olur diye temenni ediyorum.” Dedi.

 

Vali  Karaloğlu, Bursa da yaşayan 37 bin engelli vatandaşın faydalanabileceği Gürsu Dörtçelik Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinin 1 ay içerisinde hizmete açılacağının da  müjdesini verdi.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş