Esnaf rahat nefes aldı

S.S.İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Orhan Tanhan, takip borçlarına ait gecikme faizlerinin affının takipte borcu olan esnaf ve sanatkârlara adeta nefes aldırdığını söyledi.

Yayınlama: 26.09.2014
1.052
A+
A-

S.S.İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Orhan Tanhan, dün yazılı bir açıklama yaparak hem kullandırdıkları krediler hem de takip borçlarına ait gecikme faizlerinin affı ile önemli açıklamalarda bulundu.

 

23 MİLYON KREDİ DAĞITTI






Tanhan şunları kaydetti: 2014 Ocak ayından itibaren kooperatifimiz 370 esnaf ve sanatkâra aylık % 0,42 faiz oranıyla 23 milyon TL kredi dağıtmıştır. Bu faiz oranları yıllık % 5’e tekabül etmektedir. Esnafı desteklemek amacıyla hazinece sübvanse edilen ortak adedimiz 1447’dir. 2014 başında 31 milyon 600 bin TL olan plasmanımız yönetim kurulumuz ve genel başkan yardımcısı ve Marmara bölge Birliği Başkanımız Sayın Bahri Şarlı’nın gayretleri ile Eylül ayı sonu itibariyle 10 milyon 650 bin TL artışla 42 milyon 250 bin TL’ye çıkmıştır. Kooperatiflerin Halk Bankası aracılığı ile kullandırdıkları kredilerdeki büyüme 2014 yılında  % 19 olarak planlanmasına rağmen kooperatifimiz bu büyüme hedefini 14 puan aşarak Eylül ayı sonu itibariyle % 33 olarak büyümeyi gerçekleştirmiştir. Bu İnegöl’ün büyüklüğü ve esnaf ve sanatkârımıza verilen değerden kaynaklanmaktadır. Yönetim kurulu olarak seçildiğimiz günkü heyecanla inşallah büyümeye ve esnaf ve sanatkârımıza desteğe devam edeceğiz. Büyümedeki esas temel olan borçlarını zamanında ödeyen esnaf ve sanatkârlar bizlerin her zaman gurur kaynağı olmuştur. Esnaf ve sanatkârımıza borç ödemedeki gayretlerinden dolayı yönetim kurulu olarak teşekkürü borç biliriz. Bunun sonucu olarak kooperatifimiz takip oranlarında Türkiye ortalamasının altında kalmıştır. Bu gurur İnegöl esnaf ve sanatkârınındır.

 

ESNAFIMIZ NEFES ALDI

Torba yasada olmamasına rağmen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Kadir Akgül ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin açıklamaları ile duyurulan takip borçlarına ait gecikme faizlerinin affı takipte borcu olan esnaf ve sanatkârlarımıza adeta nefes aldırmıştır. Takip borcu olan ortaklarımızın detaylı bilgi almak üzere kooperatife gelmeleri menfaatlerine olacaktır. Takipteki ortaklarımızın yapılandırma süreci 31 Ekim 2014 tarihinde son bulacağından bu tarihi geçirmemelerini önemle rica ederiz.

 

AHİLİK HAFTASINI KUTLADI

Ayrıca bu açıklamanın ahilik haftasına denk gelmesi ise hoş bir tesadüf olmuştur. Esnaf ve sanatkârların oluşturduğu ilk mesleki örgütlenme olması ve çıraklıktan kalfalığa kalfalıktan ustalığa geçişin sembolize edildiği kardeşliğin ve yardımlaşmanın ön planda tutulduğu bir kültür hazinesidir. Bu vesile ile yağmur çamur demeden çalışan üreten ve istihdama katkı sağlayan küçük sermayelerle büyük işler başaran gece gündüz direksiyon sallayan tüm esnaf ve sanatkârlarımızın ahilik haftasını kutlar işlerinde başarılar dileriz.

  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş