Etkinlikler pazar günü başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı talimatıyla her yıl Türkiye’nin her ilinde ve ilçesinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası İnegöl’de de coşku ile kutlanacak. Bu yıl ‘camiler ve namaz’ temasının ele alınacağı hafta etkinlikleri İnegöl’de Pazar günü sabah namazı ile başlayacak. Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın da katılım göstereceği 11-18 Ekim 2015 tarihleri arasında çeşitli programlar icra edilecek.

Yayınlama: 10.10.2015
416
A+
A-

İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerine tüm ilçe halkını davet etti.

 

PAZAR SABAHI BAŞLIYOR






Dün makamında basın açıklaması düzenleyen İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Bu sene camiler ve din görevlileri haftamız inşallah dolu dolu bir programla kutlanacak. Biz bu programlarımıza halkımızın 7’den 70’e katılmasını istiyoruz. İlk programımızı Pazar günü Sabah namazında İshakpaşa’da ilahiler, kasideler, dualar, tespihatlarla gerçekleştireceğiz. Sonunda da çorba ikramımız olacak. Hediyelerimiz olacak. Aynı gün haftamız bu etkinlikle başlamış olacak.” dedi.

 

DOLU DOLU PROGRAMLAR

Pazartesi günü saat 11.00’de Sani Konukoğlu cami yanında törenle haftanın açılışının yapılacağını aktaran Güzel, “Orada aynı zamanda iki bin kişilik yemek ikramımız olacak. Bütün kardeşlerimizi oraya davet ediyoruz. Aynı gün saat 14.00’de ‘İmam Hatiplik ruhu’ konulu konferansımız olacak. Salı günü Bursa İl Müftümüz Mehmet Emin Ay hocamızın konuşmacı olacağı Konukoğlu konferans salonunda ‘toplumsal hayata katkılar açısından camiler’ konulu konferans gerçekleştireceğiz. Daha önce camiler ve din görevlileri haftamızda cami ve çocuk, cami ve gençlik, cami ve kadın, cami ve engelliler olmak üzere değişik temalar işlenmişti. Bu yılın teması camiler ve namaz olarak belirlendi. Biz herkesi camiye çağırıyoruz. Bu çağırışı aslında sadece bu gün yapmıyoruz. Günün 5 vakti ezanlarla çağırıyoruz. Hiçbir kesimi ayırmadan herkesi kurtuluşa mutluluğa kardeşliğe, barışa huzura davet etmiş oluyoruz. Namaza çağırıyoruz. Namaz uykudan hayırlı. Namaz, oyundan, eğlenceden hayırlı demenin de değişik unsurları olarak bu programı sunmuş olacağız. Okullarımızda ve değişik yerlerde konferans ve seminerlerimiz düzenlenecek. Namazın diriliş ruhu, cami ve namaz ile caminin diğer boyutları anlatılacak. Programlarımızda hediyeleşmelerimiz olacak. Toplumumuzla diri diri canlı canlı coşkulu bir şekilde programı yaşamak yaşatmak istiyoruz. Camilerimizin imar tamir bakım ve onarımlarının yapılmasına vesile olacağı gibi, camilerimizin cemaatle dolmasına, garipliğinin giderilmesini sağlamış olacağız. Bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş