Fatura ücretlerinin nedeni termin süresi

CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş. İnegöl Bölge Yönetmeni Oğuz Akgün, son günlerde gündeme gelen ve vatandaşların tepkisine neden olan fatura ücretleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak, termin sürelerinin değişmesinden dolayı ücretlerin böyle şekillendiğini ifade etti. Akgül, faturaların 1 aylık değil, 40-45 günlük olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 18.01.2016
795
A+
A-

CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş. İnegöl Bölge Yönetmeni Oğuz Akgün, Şubat ayı faturasının herhangi bir zamma tabi tutulmadığını, Ocak Ayı faturasının ise zam uygulanarak şekillendiğini, vatandaşların bu nedenle kendilerine de konu ile ilgili sorular yönettiğini ifade etti.

 

SÜRELER DEĞİŞTİĞİ İÇİN VATANDAŞIN FATURASI YÜKSEK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Oğuz Akgül, “Faturaların yüksek gelmesinin iki sebebi var. Bunlardan birincisi kullanım. Kullanım arttıkça fatura da artar. İkincisi de okuma süreleri. Şu dönemdeki faturaların çoğunun yüksek gelmesinin sebebi okuma ile ilgili. Yani 30 günlük değil 35, 40, 45 günlük faturalar var. Yılsonunda bazen böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz. Okuma sürelerine termin diyoruz. Terminler değişebiliyor. Süreler değiştiği için vatandaşın faturası yüksek”

 

30 GÜNÜ ARALIK’TAN, 10 GÜNÜ OCAK’TAN FİYATLANDIRILIP FATURA EDİLİYOR

“Vatandaşlar bizim işletmemize de gelip soruyorlar. 40 Günlük faturası olan bir örnekten yola çıkalım, “30 Günlük iken okunsaydı zamlı olmayacaktı. 40 günlük olduğu için zamlı oldu” gibi soru işaretleri var vatandaşın kafasında. 40 Günlük bir fatura varsa elinde vatandaşın, bunun 30 günü Aralık’tan, 10 günü Ocak’tan fiyatlandırılıp fatura ediliyor. Daha önceki zamlarda da böyleydi. Kullanım döneminiz ne ise, o zamanki fiyattan fiyatlandırılıyor. 30 Gün gelseydi farklı, 40 günlük gelseydi farklı gibi düşünülüyor ama öyle bir şey yok. Yani şu anki faturaların yüksel gelmesinin sebebi okuma süreleri ile ilgili”

 

“Bazen vatandaşlar bize gelip, “Benim eski faturan x lira, şimdi ise onun bir kaç katı” diyor. Önceki faturasına bakıyoruz 25 günlük, şimdiki faturasına bakıyoruz 40 günlük. Bu doğal olarak tüketim aynı olsa bile, fatura bir öncekinin üzerinde olacaktır”

 

FATURA CEZAYA GİRMİŞ OLABİLİR

Geçtiğimiz hafta esnafların açıklamalarının hatırlatılması üzerine Akgül, “Öyle örnek de geldi. Onların hepsini tek tek değerlendirmek lazım. Genel anlamda konuşmak mümkün değil. Bazı vatandaşların faturaları cezaya girmiş. Bu dönemde de girebilir, 2 ay sonrada girebilir, dana önceden de girebilir. Cezayı vatandaşların takip etmesi gerekiyor. Orası da teknik bir konu bizim alanımız değil. Saat ve elektriği kontrol ettirmesi gerekiyor, o ihmal edilmiş olabilir. Daha öncede bu konular önümüze geldi ve cezaya girdiği tespit edildi. Bu örnekler genelde ticarethanelerde meydana geliyor” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş