FİRMALARIN YANLIŞ YAPMA LÜKSÜ YOK

İnegöl’deki hava kirliliği hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Kaymakamı Ali Akça, “Sanayide fabrikalardan çıkan kirlilik online olarak takip ediliyor. Bu konuda firmaların yanlış yapma lüksleri bulunmuyor” dedi.

Yayınlama: 21.01.2016
535
A+
A-

Kaymakam Ali Akça, İnegöl’de hava kirliliği konusunda ciddi çalışmaların yapıldığını özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde 7/24 online takipler gerçekleştirildiğini ve bu nedenle firmaların yanlış yapma lükslerinin bulunmadığını ifade etti.

 

“KİRLİLİĞİ TEK BİR PARAMETRİĞE İNDİRGEMEMEK LAZIM”






İnegöl’de hava kirliliği ile alakalı sürekli olarak online ölçümler yapıldığını belirten Kaymakam Ali Akça, “Belli yerlerdeki istasyonlardan hava kirliliği online olarak alınıyor. Burada kışın yakılan yakıtların, sobalarda kullanılan kömür vesaire gibi ısı kaynaklarının oluşturduğu bir takım kirlilikler var. İnegöl’ün mevcut coğrafyasının da oluşturduğu kirlilikler var. Salınan gazların atmosferde dağılımında bir engel olunca şehrimizin üzerine çöküyor. Tabii Sayın Valimizin İnegöl’e gelmesiyle yapılan toplantıda İnegöl Belediyesine ve Bursa Büyükşehir Belediyesine düşen görevler vardı. Özellikle İnegöl’de mobilya atıklarının bertarafına yönelik bir sistem vardı ki o sistem de kuruldu. Zaman içerisinde doğalgazın yaygınlaşması ile beraber kömür kullanımın azalmasının da hava kirliliği anlamında olumlu yönde gelişim sağlayacağını düşünüyorum. Hava kirliliğini tek bir parametriğe indirgememek lazım… Bütün bunları değerlendirdiğimizde coğrafi konum, ısınmak için kullanılan kömür ve benzeri malzemeler… Sanayi üretiminden kaynaklanan atıkların değerlendirilmesi ile ilgili bir süre içerisinde olumlu yönde gidiş olacağını düşünüyorum. Sanayide fabrikalarda çıkan kirlilik online olarak takip ediliyor. Bu konuda firmaların yanlış yapma lüksleri bulunmuyor” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş