GAZZE NÖBETİNE BAŞLADI

Siyonist İsrail her geçen gün Filistinli Müslümanları katletmeye devam ediyor. Bu nedenle İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnegöl İnsani Yardımlaşma Derneği (İNİYAD), Gazze’deki zulüm bitinceye kadar her gece sahura kadar dua edilecek.

Yayınlama: 22.07.2014
760
A+
A-

Atatürk Anıtı önündeki alanda gerçekleştirilen program iftar sonrası başlıyor ve sahura kadar devam ediyor. Alana gelen birçok vatandaş Gazze’deki zulümleri sinevizyondan takip ederek Gazze halkına dualarını gönderiyorlar.

 

BU HALK BİZİM KARDEŞİMİZ






İHH İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Döngel, “Kardeşler; bugün bir halkın, ki bu halk bizim kardeşimiz, yaşadığı coğrafyada, ki o da bizim coğrafyamız, direnişini selamlamaya geldik. Bu direniş Bursa’nın, İstanbul’un, Diyarbakır’ın, Trabzon’un Şerefi, Kahire’nin, Bağdat’ın, Şam’ın, Mekke’nin, Kudüs’ün ve bütün İslam coğrafyasının, kalmadı bütün dünya mazlumlarının kurtuluş müjdesidir. Nasıl bir şeref, nasıl bir müjdedir ki; işbirlikçi BM’lere ve AB’ye, ne idüğü belli olmayan dünya kamuoyuna, insan hakları örgütlerine, sinmiş İslam teşkilatına, Arap birliğine coğrafyamızdaki diktatörlere, susmuş sinmiş biz ümmete rağmen 1900’lerden beri fiili 1948’den beri resmi işgale ve zulme rağmen rabbimize dayanarak kesintisiz devam eden bir direniş” dedi.

 

İNSAN HALKLARI ÖRGÜTÜNDEN BİR TEPKİ GÖRMEMİŞTİR

İsrail işgal rejiminin 7 Temmuz 2014 tarihinde başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, Gazze’de zaten kötü olan insani durumun dayanılamaz boyutlara ulaştığını aktaran Döngel, “Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80’lik bölümünü siviller oluşturuyor. İsrail vurulan ya da zarar gören evlerin Hamas tarafından roket fırlatılan yerler olduğunu ileri sürse de, bölgedeki Birleşmiş Milletler ve İHH kaynakları, vurulan bölgelerin büyük bölümünün roket atışıyla ilgisi olmayan evler olduğunu teyit ediyor. Amaç yıllardır direnen bir halkın iradesini teslim almak. İsrailli milletvekili Ayelet Şaked’in ‘Filistinli anneler de oğulları gibi ölmeliler’ sözleriyle zirvesini bulan bu stratejiye rağmen ne işbirlikçi BM ne AB ne de insan halkları örgütünden bir tepki görmemiştir” şeklinde konuştu.

 

KUDÜS BİZİM DAVAMIZ

Nerede zulüm olursa olsun ona karşı duracaklarını söyleyen Döngel, “Evet Kudüs bizim davamız Gazze de öyle, Mekke de Şam’da bizim davamız Bağdat da, Arakan da bizim davamız Orta Afrika da… Ve tekrarlıyoruz her nerde mazlum varsa odur bizim davamız, ayırmayız hiç birini birinden. Nerede bir zulüm varsa kimden gelirse gelsin ona karşı durmakla emrolunduk. Dini, mezhebi, meşrebi, kavmi kimliği ne olursa olsun hiçbir bölgesel ve küresel strateji Rabbimizin emrinden önemli değildir. Biz Filistin’deki mazlumların yanında olduğumuz gibi Suriyeli, Iraklı,  Bahreynli mazlumun da yanındayız Arakan’ın da Doğu Türkistan’ın da Orta Afrika’nın da yanındayız” diye konuştu.

 

YAŞASIN ZALİM TERÖRİST SİYONİST İSRAİL İÇİN CEHENNEM

Ümmetin selameti için can vermeye, cihat etmeye ve can almaya da hazır olduklarını aktaran Sinan Döngel, “Bir gün ansızın Tel Aviv’e harekât başlatıp şahadet şerbeti de içebiliriz, İslam bayrağının göndere çekilmesine de vesile olabiliriz. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak Gazze’ye dua nöbetinde her akşam iftardan sonra sahura kadar, burada heykel önünde toplanıp ümmetin yanında olduğumuzu, acılarını yüreğimizin en derinliklerinde hissettiğimizi haykıracağız. Zulme karşı olduğunu düşünen herkesi burada olmaya, ellerini semaya açarak dua etmeye davet ediyoruz. Yaşasın zalim terörist Siyonist İsrail için cehennem” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş