Gençlik Hizmetleri’nden bir dizi faaliyet

İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü alternatif spor dallarında da İnegöl’ün adını duyurmak, başarılı sporcu yetiştirmek üzere bir dizi faaliyet planladı.

Yayınlama: 10.12.2015
461
A+
A-

 

İlk olarak Bocce ve Dart sporunu öğrencilere ve kamuoyuna tanıtmak, kapalı spor salonu bahçesinde düzenledikleri Bocce antrenman sahalarının açılışını yapmak üzere Milli sporcu, milli hakem ve Milli antrenör olan Bursa’da antrenörlük görevini yürüten Ahmet Yaratılmış’ı davet ederek okullardan gelen öğrenci ve öğretmenlere Bocce ve Dart Sporu hakkında seminer verdirdi.

 






Etkinlikle alakalı bilgi veren İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürü Yusuf Şevki Yücel, “İnegöl’ümüzde okullarımız ve kulüplerimiz birçok branşta sporcu yetiştiriyor, çok güzel sonuçlar alıyor, ilimizi başarılı bir şekilde temsil ediyor. İnegöl sporcu genetik altyapısı bakımından çok verimli bir ilçe. Her branş için doğal yeteneği olan çocuk ve gençlere sahip. Biz ilçe müdürlüğü olarak bu gençlerin doğal yeteneklerini keşfedip geliştirmek üzere çalışmalar yapıyor, planlıyoruz. Bilindik olimpik branşlarda çok sayıda antrenör ve sporcumuz var, ancak alternatif branşlarda da sporcu yetiştirerek ön plana çıkmak istiyoruz. Bu anlamda Bocce yarı olimpik bir spor dalı ve gelişmekte olan bir branş. Biz de bu sporun tanıtımını yapalım istedik. Bu konuda duayen olan Milli hakem ve şu anda da milli takım antrenörlüğü yapan sayın Ahmet Yaratılmış hocamızı davet ettik. Katılan öğrencilere çok güzel sunum ve uygulama yaptı. Öğrenciler zaten meraklı oldukları bu alanda kendilerini test etme imkanı buldular. Bu arada birkaç ay önce kapalı spor salonumuzun arka bölümünde atıl vaziyette bulunan alanı Bocce antrenman sahaları olarak düzenlemiştik. Bu gün bu vesileyle bu sahaların da açılışını yapmış bulunuyoruz. Bocce birkaç kategoride müsabakası yapılan spor; farklı kural ve ritüeli var. Bu antrenman alanları topları ile birlikte gelen tüm gençlerimize hatta İnegöl halkına açık. İstedikleri zaman bir antrenör veya çalıştırıcıya ihtiyaç duymadan bu alanları kullanabilirler. Geçen yıl Bocce ve Dart da İnegöl kız meslek lisesi ve Cerrah Ortaokulu Bursa’da ve Türkiye’de başarılı sonuçlar aldılar. Bu yıl ilk defa engelli sporcularımız burada antrenman yaparak Türkiye şampiyonasına katıldılar. Biz bu başarıların artmasını bekliyoruz. Milli sporcuları bu alanda artık İnegöl yetiştirsin istiyoruz. Alternatif spor dallarını tanıtma projemiz diğer branşlarda da devam edecektir. Ben sayın Ahmet Yaratılmış hocamıza bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyorum. Bu antrenman sahalarının sevgili öğrenci ve gençlerimizin aktif bir şekilde kullanmalarını diliyorum” dedi.

 

Milli Antrenör Ahmet Yaratılmış, bilgisayar sunumunun ardından İnegöl Kapalı Spor Salonu bahçesinde oluşturulan antrenman sahasında Beden Eğitimi öğretmenleri ve öğrencilere uygulamalı olarak seminer verdi. Seminerin ardından öğrenciler karşılıklı müsabaka ve atışlar yaparak Bocce sporunu yakından tanıma fırsatı buldular. Tanıtım toplantısı, bir gurup öğrenci ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş