Gereken cezai müeyyideler uygulanmalıdır

Ankara’da yaşanan bombalı saldırı nedeni ile açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram, “Bir tanesinin gözünün yaşına bakılmadan gereken cezai müeyyideler uygulanmalıdır. Terörle mücadeleden kastımız budur” dedi.

Yayınlama: 15.03.2016
731
A+
A-

MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram, Ankara Kızılay’da yaşanan bombalı terör saldırısına sert bir dille tepki verdi.

 

ÜLKENİN HUZURU KALMADI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram, “Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısı sonucu resmi olmayan rakamlara göre 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiş birçok vatandaşımız ise yaralanmıştır. Ankara’da saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyor ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Son 6 ayda Ankara’da yüzlerce masum vatandaşımızın ölmesine ve yaralanmasına sebep olan terör saldırıların ardından bir önceki bombalı terör saldırısının üzerinden henüz 1 ay geçmemişken yine aynı bölgede daha organize bombalı 3. bir terör saldırısı herkesi tedirgin etmiştir. Bu tarz saldırılar sonrasında ülkemizde huzurun kalmadığı, vatandaşlarımızın can güvenliğinin tehlikede olduğu aşikârdır. Daha önceki patlamaları kimin yaptığı ve nasıl meydana geldiği açıklanamamış iken canlı bomba eylemcilerinin Ankara gibi bir şehrimize kadar gelmesi çok vahimdir. Türkiye’nin başkentinde insanlıktan nasibini almamış, aciz insanlar yine hainlik peşindeler. Vatanımızın kalbi kansızlar yüzünden kan ağlıyor. Gözyaşının dindiği bir gün yok artık. Şehit haberlerine alıştırılan milletimiz, patlamalara da alıştırılıyor, çok can yanıyor, çok canlar alınıyor. Anaların, eşlerin ve biçare çocukların feryatları ezan sesleri gibi bütün ülkede… Türk Milletinin başı sağ olsun. Bu zavallılara ve bu zavallıların yandaşlarına inat bu ülkenin şanlı bayrağı göklerde dalgalanacaktır” dedi.

 

“İSTİKRAR GETİRECEĞİZ DİYENLER KAFALARINI KUMA SOKMUŞLAR”

Olay faili canlı bombanın Balıkesir Üniversitesi öğrenicisi PKK üyesi olmak ve propagandası yapmaktan “tutuksuz” yargılanan Seher Çağla Demir isimli teröristin olduğunun açıklandığını belirten Bayram, “Hani ülkücülerin kavga ettiği haber bültenlerinde ‘karşıt görüş’ olarak lanse edilen grup var ya işte o gruptan biri… Hani geçen sene Ege Üniversitesi’nde Tarih bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehit eden teröristler gibi birisi… Ülkemizde oluk oluk kan, sağanak sağanak göz yaşı akıyor. Türkiye’ye istikrar getireceğiz diye yola çıkanlar kafalarını kuma sokmuş, olanlardan bir haberler. Kafaları kumdan çıkarma vakti gelmedi mi? ABD elçiliği bütün vatandaşlarını önceden uyarırken ülkemizin İç İşleri Bakanlığı, MİT ve diğer devlet yöneticileri ne yapıyordu? Ülkenin kalbini koruyamayanlar oturdukları koltukları derhal terk etmelidir. Hani istikrar sürecekti? Hani Türkiye gülecekti? ‘Her olayda AKP iktidarını suçluyorsunuz’ diyenlere şu hususu hatırlatmak isteriz. Terörist faaliyetler konusunda biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörle etkili bir mücadelede devletimizin her konuda destekçisiyiz. Ancak terörün bu derece azması, güvenlik güçlerinin etkisizleştirilmesi, tüm bunlar 13 yıllık AKP iktidarının ‘çözüm süreci’ olarak adlandırdığı ancak bizim ise başından beri ‘bu bir çözülme sürecidir’ dediğimiz sürecin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bu zafiyet bütün terör örgütlerini harekete geçirmiştir. Kamu düzenini tesis etmek kuşkusuz devleti yönetme sorumluluğunda olanların asli görevidir” şeklinde konuştu.

 

KINAMA MESAJLARINDAN SIKILDIK

Bayram, “Ne mi yapılması gerekli? Emniyet görevlileri görevlerini yaparak şer odaklarını çökertmelidir. Üniversitelerden başlayarak karşıt görüşlü diyerek şirin gösterilmeye çalışılan bütün terörist sözde öğrenci grupların kökü kazınmalı, en ufak bir terör faaliyetinde bulunan bu teröristlerin derhal okul hayatları bitirilmeli, eylem yapmadan tutuklayamayız denilen Emniyet teşkilatı ve İstihbaratın elindeki bütün teröristlere operasyon yapılmalı, teröre mali veya fikri destek veren akademisyen, bürokrat ve sanatçı bozuntularına, işadamlarına en sert şekilde müdahale edilmeli derhal derdest edilmelidir. Kısacası bir tanesinin gözünün yaşına bakılmadan gereken cezai müeyyideler uygulanmalıdır. Terörle mücadeleden kastımız budur. Yoksa devleti yönetenlerin kınama mesajı vermesi hiçbir şey ifade etmemektedir. Türk milleti artık kınama mesajlarından sıkılmıştır. Son olarak ‘devlet kınamaz, gereğini yapar’ sözünü hatırlatarak bir an önce geniş çaplı operasyonların başlatılıp bu gibi üzücü olayların önüne geçilmelidir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş