Güller bayanlar için

Türk Eğitim Sen Kadın Kolları, Anneler Günü nedeni ile İnegöl’deki tüm okullarda bayan öğretmen, idareci ve hizmetlilere gül takdim etti.

Yayınlama: 11.05.2015
603
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Kadın Kolları Başkanı Bilgihan Baydar, Anneler Günü nedeni ile sendikalı olsun olmasın , okullarda bayan öğretmen, idareci ve hizmetlilere gül takdim ettiklerini ifade etti.

 

HAYATIMIZDAKİ MUCİZEDİR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Baydar, “İnsanlık hayatında bir benzeri daha bulunmayan en kutsal varlıktır, anne. Annemiz bizi Dünya’ya getiren, yaşamı boyunca da bizim en büyük destekçimiz olan, bir bakıma hayatımızdaki mucizedir. Gerçek sevgiyi ve merhameti görmek isteyenlerin annelerine bakmaları yeterlidir. Annenin evladıyla arasındaki duygusal bağ, açıklaması mümkün olmayan güçte ve güzelliktedir. Yaşamımızın ilk anından başlayarak sevgi ve şefkatini bizlerden esirgemeyen, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yetişmesinde kutsal ve onurlu bir görev üstlenen, içi insan sevgisiyle dolu, sorunlara duyarlı, barış ve kardeşliği benimseyen uygar çocuklar yetiştirmek, annelerimizin sorumluluğundadır. Bilinmelidir ki; kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip, kişisel bütünlük içinde hayatına yön veren, zorluklar karşısında yılmayan, ahlak değerlerini tam olarak özümsemiş nesillerin yetişebilmesi annelerimizin özverili ve her türlü takdirin üzerideki gayretleriyle mümkün olacaktır. Karşılıksız sevginin, emsalsiz hoşgörünün müstesna temsilcileri olan annelerimizin bu anlamlı günle sınırlı kalmadan; her zaman hatırlanılması, anılması ve layık oldukları manevi ilgiyi görmeleri en samimi dileğimizdir. Çalışan anneler olarak, her annenin bebeğinin ilk yıllarında onunla daha yakından ilgilenebilmesini sağlayacak yönde esnek çalışma, doğum izni imkanlarının artırılmasını, bu düzenlemelerde kamu ve özel sektör ayrımı yapılmaksızın çalışan kadın ekseninde ortaklaştırılarak eşit hakların getirilmesini talep etmekteyiz. En önemli husus olarak da çalışan annelerin bu yasal kazanımlarını kullanırken işyerlerinde herhangi bir hak kısıtlanması ile karşılaşmaması için koruyucu önlemlerin alınması ve yasal denetleme/ yaptırımların getirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu vesile ile başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren Zübeyde Annemizin,vatanı için çocuklarını şehit veren aziz annelerin ve tüm annelerimizin bu özel gününü kutlar, esenlikler dileriz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş