İnegöl Belediyesi tarafından Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin rutin olarak yaptığı incelemelerde yasak olan alanlara hafriyat toprağı, moloz ve inşaat yıkıntı atıklarının atılmaması ile alakalı encümen salonunda hafriyat firmalarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Gerçekleştirilen toplantıya hafriyat firmalarının yetkilileri ile Belediye Başkan yardımcıları Alper Taban ve Adil Kansu ile Zabıta Müdürü Osman Kalkan ve Zabıta Trafik Amiri Fehmi Doğan katıldı.
SON KEZ UYARDIK VE İKAZ ETMİŞ OLDUK
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Bugün İnegöl’de hafriyat işi ile uğraşan firmalarımızı davet ederek kendileri ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının amacı bildiğiniz üzere İnegöl olarak 01.04.2014 tarihinden itibaren Büyükşehir sınırları içerisine dâhil olduk ve bu yüzden Büyükşehir yasası uygulamaları yürürlüğe girmiş oldu. Bu konuda hafriyat firmalarının yetkilileri ile daha önce kontrol yönetmeliğinin içeriği hakkında bilgi vermek ve hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı atıklarının gelişi güzel bir şekilde çevreye dökülmemesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapmıştık. Ama daha sonra izinsiz kazı ve dolgu şikâyetlerinin artması üzerine bugün tekrar arkadaşlarımızı toplayarak kendilerini bu konuda son kez uyardık ve ikaz etmiş olduk” dedi.
YÜKLÜ MİKTARDA PARA CEZASI UYGULANACAK
Taban konuşmasının devamında; “Burada kendilerinin yapacağı her türlü hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntılarının bertaraf edilmesi hususunda muhakkak surette bunlarla ilgili taşıma ve kabul belgelerini almaları, taşıyıcı araçlara GPRS cihazlarını taktırmaları gerektiğini ve bunların muhakkak surette lisans almış olan yetkili döküm sahalarına dökülmesi gerektiğini belirttik. Ayrıca şu anda şehrimizde 2 tane lisans almış yetkili döküm sahası var. Beraberinde İnegöl Belediyemizin de şu an da lisanslı döküm sahası oluşturmayla ilgili devam eden bir çalışması var. Bunları da kendilerine ilettik. Tabi bunlar yapılmadığı takdirde çok ciddi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının uyguladığı cezalar ve yaptırımlar var. Eğer bu hatalar ve yanlışları şahıs firmaları yaparsa 46 bin 501 TL, tüzel kişiliğinin olması halinde ise 139 bin 503 TL ceza uygulanacağını arkadaşlara ilettik” dedi.
HASSASİYETLE YAKLAŞMALARINI İSTİYORUZ
Taban; “Daha temiz bir İnegöl, daha temiz bir şehir, daha temiz bir ülke içinde yaşayabilmek ve bundan sonra geleceğimiz olan gençlerimize daha iyi bir çevre bırakabilmek adına bunların yapılması gerekliliğini kendilerine anlattık. İnşallah bundan sonra yapacağımız denetimlerimiz de tespit ettiğimiz, gördüğümüz tüm hataları kesinlikle ve kesinlikle gerekli zabıtlarını, gerekli tutanaklarını tutarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Müdürlüğüne ileteceğiz. Dolayısıyla arkadaşlarımızın bu konu da bizlere hassasiyetle yaklaşmalarını istiyoruz. Ben toplantıya katılan tüm arkadaşlarımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.