HASTANEDEN ANLAMLI 8 MART HEDİYESİ

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İnegöl’de birçok etkinlik düzenlenirken, en anlamlı etkinlik ve en anlamlı hediye İnegöl Devlet Hastanesi tarafından iki engelli kız çocuğu annelerine verildi.

Yayınlama: 09.03.2016
528
A+
A-

İnegöl Devlet Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü farklı bir etkinlikle kutladı. Hastane yönetimi organizasyonu ile hastane personeli arasında toplanan paralarla iki adet akülü engelli arabası alındı. Akülü engelli arabaları, bugün aileleri ile birlikte hastaneye gelen TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri 11 yaşındaki Eda Vatansever ve 7 yaşındaki Berra Uygun’a teslim edildi.

 

BÜYÜK MUTLULUK YAŞADILAR






İnegöl Devlet Hastanesi yöneticileri ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve İZED (İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği) yönetiminin bulunduğu teslim töreninde duygusal anlar yaşandı. Akülü arabalarına kavuşan iki küçük kız çocuğunun mutluluğu dikkatlerden kaçmazken, en büyük mutluluğu ise Eda ve Berra’nın anneleri yaşadı. Akülü arabalar, dünya kadınlar gününde iki engelli çocuğun annelerine hediye edildi.

 

BİZLERE YALNIZ OLMADIĞIMIZI HİSSETTİRDİNİZ

Akülü arabasına kavuşan 7 yaşındaki Berra Uygun’un annesi Tuğba Uygun, duygularını ifade etmekte güçlük çekti. Yalnız olmadıklarını bugün anladıklarını belirten anne Uygun, “Bugün kadınlar gününde bizlere bu mutluluğu yaşattılar. Sadece maddi değil, manevi bir destek bu. Bizlere yalnız olmadığımızı hissettirdiniz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

O GÜLÜMSEMEYİ YÜZLERİNDE GÖRÜYORUZ

Akülü arabaların teslim töreninde konuşan İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hayrettin Göçmen, “Bugün 8 Mart dünya kadınlar günü. Biz İnegöl Devlet Hastanesi olarak kadınlar gününü farklı bir aktivasyonla kutlamak istedik. Hastane içerisindeki personelimizin kendi imkanlarıyla toplamış olduğu parayla alınan iki tane akülü sandalyeyi iki yavrumuza hediye ediyoruz. Hem onların hayatlarını kolaylaştırmak, hem de annelerinin yüzlerinde kadın gününde bir nebze olsun gülümseme yaratmak istedik. Ben o gülümsemeyi de şuanda görüyorum. Çok mutlu oldum” dedi.

 

“Allah hiç kimseyi muhtaç etmesin” diyerek konuşmasını sürdüren Göçmen, “Ama bu tür cihazların ihtiyacının da çok yüksek olduğunu biliyoruz. Ben katkısı geçenlere de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da iki öğrenci ve ailelerini mutlu eden bu organizasyonun kendilerini de çok mutlu ettiğini ifade etti. 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayan Bilican, yardım kampanyasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ise “8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Bundan 15 gün önce TOKİ Mehmet Akif Ersoy okulunda engelli öğrencimizin annesi ile karşılaştık. Bu iki yavrumuzun arabaya ihtiyacı olduğunu gördük. Durumu İZED derneğine ilettik. Hastanemizin de böyle bir çalışması olduğunu öğrendik. Ben hem hastane yönetimine, hem derneğimize, hem de akülü arabaların alınması için fedakarlık yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İZED Başkanı Halil Peynirci, hastane yönetiminin daha önce de tekerlekli sandalye bağışı yaptığını anımsatarak şöyle konuştu: “Bugün de dünya kadınlar günü. Ben tüm annelerin ve özellikle engelli annelerin dünya kadınlar gününü kutluyorum. Bugün iki annemize mutluluk yaşattık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş