HEM Türkiye’ye örnek oluyor

Halk Eğitim Merkezi 23 yaş üstü engelli öğrenciler için ara sertifika programı geçtiğimi gün gerçekleştirildi. Sertifika töreninde açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Şu anda İnegöl’de yapılan çalışmalar Türkiye’ye örnek oluyor” dedi.

Yayınlama: 30.01.2016
465
A+
A-

Halk Eğitim Merkezi 23 yaş üstü engelli öğrencilerin ara sertifika törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, engelli öğrenciler ve velileri katıldı.

 

5 SINIFTA 45 ÖĞRENCİ






Belge töreninde ilk olarak açıklamalarda bulunan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, “2012 Ağustos ayında, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bir genelge gönderildi. Bu genelge de dendi ki; özel eğitim hizmetleri bundan sonra değişik bir süreç kazanıyor. İlkokul, ortaokul ve lise kısmı olarak kendi içerisinde bölünmüş olacaktı. Ve 23 yaşına kadar olanlar bu programa dahil olacak, 23 yaşından sonrakiler de gerekirse bu iş okulları bünyesinde ve ayrı olarak Halk Eğitim Faaliyetleri ile Halk Eğitim kurslarıyla devam edeceklerdi. Biz o tarihte Eylül ayında bir yapılanmaya geçtik. İlçemiz Mesleki Eğitim Merkezlerinin bir katında 3 sınıf olarak 23 öğrenci ile bir kurs olarak başladık. Fakat bu kursu İnegöl’e özel bir kurs olarak tasarladık. Ve onu geliştirdik. Bunu biz İnegöl’de başardık. Eski Halk Eğitim Binamız boşalınca, öğrencilerimiz de artmıştı. Bugün itibari ile 5 sınıfta 45 öğrenci ve 10 öğretmen ile bu hizmeti veriyoruz. Öğrencilerimizin servis ücretleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından karşılanıyor. Yine öğrencilerimizin öğlen yemekleri, İnegöl Belediyesi ile yaptığımız işbirliği içerisinde, huzurevinden tahsis ediliyor. Oradaki öğrenci sayısı artmasına rağmen öğlen yemekleri de İnegöl Belediyesi tarafından 4 yıldır karşılanmakta. Eski Halk Eğitim Merkezi fiziki olarak hayırseverlerle ve İnegöl Belediyesi’nin katkıları ile yaşanılabilir bir hale getirdik” dedi.

 

İNEGÖL TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Yurt dışı faaliyetlerine de engelli öğrencileri götürdüklerini ifade eden Özdemir, bu kapsamda 6 engelli öğrencinin Bosna Hersek’e götürüldüğünü söyledi. Gemlik’te yaptıkları kamp hakkında da bilgiler veren Özdemir, “Gemlik’te bir haftalık bir kamp yaptık ve bu kampa ailelerde katıldı. Biz çalışmalarımızı Genel Müdürlüğümüze de anlattık ve şu anda İnegöl’de yapılan çalışmalar Türkiye’ye örnek oluyor” dedi.

 

Özdemir, konuşmasının sonunda İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

EVLERİNDE ATIL DURUMDA KALMIYORLAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Burada bir güzelliğin belgelendirme töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gerçekten bu özel öğrencilerimiz, bizleri almış oldukları eğitim safhalarında her zaman heyecanlandırıyorlar. Çünkü biz bunların eğitimlerine ara sıra gidiyoruz. Gerçekten çok yetenekli öğrencilerimiz. Hem bir şeyler üretebiliyorlar, kendi beceri birikimlerini arttırıyorlar hem de evlerinde atıl durumda kalmıyorlar.  Velilerimize de bu şekilde bir katkı oluyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından 23 yaş üstü engelli öğrencilere belgeleri teslim edildi. Öğrencilere belgenin yanında elma şekeri ikram edildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş