TÜRK TOPLUMUNUN SESİNİ DUYURAMAYIŞININ NEDENİ; Karşısındakini gözlemlememesi

ATV Ana Haber Bülteni sunucusu Cem Öğretir, İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği İletişim Semineri’nde İnegöl halkıyla bir araya geldi. Ünlü haber spikeri, Türk toplumunun sesini duyuramamasından şikâyetçi olduğunu belirterek, “İnsanımız sesini duyuramıyor çünkü karşılarındakini gözlemlemiyor. Karşınızdakini gözlemlemezseniz bu toplumun sesi asla çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Yayınlama: 25.01.2016
489
A+
A-

4 saat süren seminerde iletişimin tüyolarını aktararak hayatla ilgili tecrübe ve anılarını paylaştı.

 

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen beden dili, diksiyon ve etkili iletişim semineri geçtiğimiz Cumartesi günü Mobilya Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Seminerin konuşmacısı olan ATV Ana Haber Bülteni sunucusu Cem Öğretir, 4 saat süren seminerde konukları hem güldürdü hem de iletişim konusunda gelişimlerine katkıda bulundu.






 

KAHKAHA TUFANI

Ünlü haber spikeri Cem Öğretir, katılımcılara etkili iletişimin temelini oluşturan kendine güvenme konusunda bilgiler verdi. Eğitim süresince etkili bir performans sergileyen Öğretir, yaptığı espriler ve mizacıyla da büyük beğeni topladı.

 

BEDEN DİLİ HAYATI KOLAYLAŞTIRIR

Etkili konuşma ve diksiyon konusunda çarpıcı örnekler ile bir sunum gerçekleştiren Öğretir, insanlarla iletişimde konuşmanın ve beden dilinin önemine vurgu yaptı. Katılımcılarla etkili bir iletişim kurarak seminerin öğretici ve eğlenceli olmasını sağlayan Öğretir, “Etkili konuşma becerisi ile kendinizi daha iyi ifade edebilir, kişileri ikna etme yeteneği kazanabilirsiniz. Karşınızdakinin vücut hareketlerine bakarak aklından geçenleri okumanız mümkün. Duygu ve düşüncüleri çözümlemek, insanları doğru tanımak, tuzağa düşmemek, yalanı ortaya çıkarmak için beden dilini bilmeniz yeterlidir” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZ ALGILIYORLAR

Normal hayatlarında da sohbet ederken Türkçe’yi düzgün kullanmaya özen gösterdiklerini belirten Öğretir, “Çünkü çocuğumuz bunu algılıyor. Anneler bu manada çok etkilidir. Siz doğru bilmezseniz çocuğunuz da doğru bilmez” şeklinde konuştu.

 

“BENİ KİMSE ANLAMIYOR”

Habercilikte en önemli şeyin güven olduğunu belirten Öğretir, “Gençler en çok ‘Beni kimse anlamıyor’ cümlesini kuruyorlar. Acaba ben anlatabiliyor muyum demiyoruz. Başkalarını suçluyoruz. Hatayı önce kendimizde aramalıyız” dedi.

 

“MÜHİM OLAN SAMİMİYET”

“İletişimde mühim olan samimiyettir” diyerek konuşmasını sürdüren Öğretir, “Beden hataları karşımızdakinin bizi dinlememesini sağlar. İnsanlar sadece söze değil hareketlere de bakarlar. Söz ve beden birbirini tutmazsa ilk bakılan yer bedendir. Mehmet Ali Birand ‘ıııı’layarak doğru iletişim kurduğunu zannediyordu ama yanlış. Boşluk bırakmak istiyordu. Bu boşluklarla karşınızdakini kendinize çekebilirsiniz. Günlük hayatta yaptıklarımızı birçok yerde yapamayız. Bilincimizi tekrar uyandırarak davranışlarımızı kontrol altına almalıyız” diye konuştu.

 

ALGI OYUNU

Hollywood yıldızlarının oynadıkları reklamlarda yapılan algı oyununu ifade ederek konuşmasını sürdüren Öğretir, “İnsanlar size ideal imge gösterebilirler ama siz kendi yolunuzu çizin” dedi.

 

ETKİLİ İLETİŞİMİN EN BÜYÜK KOZU BEDEN DİLİ

“Kibir, iletişimin en büyük düşmanıdır, hayata sürükler” diyen Öğretir, “İletişimde nezaket, samimiyet, varlığa ve fiziki psikolojik özel alanlara saygı gereklidir. ,Bir insanı sözlerimizle yüceltebilir ya da küçültebiliriz. Sözlerimiz kurşun gibidir. Bazen gerçek kurşunlardan daha yaralayıcı olabilirler. Kopan ipi bağlarsın ama hiçbir zaman eskisi gibi olmaz. İletişimde kişisel alan çok önemlidir. Kendi kişisel alanımızı koruyup başkalarının kişisel alanlarına saygı duymalıyız. Etkili iletişim için beden dili yüzde 55, ses tonu yüzde 38, kelimeler ise yüzde 7 etkilidir” ifadelerini kullandı.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Temel pozitif olmak hususunda konuşan Öğretir, “Mümkün olduğunca gülün. İnsanların yüzüne bakın. Jestleriniz sözlerinizle aynı mesajları vermeli, kolların kavuşturulması, ellerinizin çene hizasında olmasından kaçının, aşırıya kaçmayın. Sizinle konuşan insanlara dönük olun. Bazı durumlarda yaşı küçüklerle, aynı cins ve sizden daha alt statüde olanlarla bedensel temas kurun. Ses tonunuzu ayarlayın. Çok konuşmayın. Eşitliğe dikkat edin” dedi.

 

“KADININ KULAĞINA, ERKEĞİN GÖZÜNE HİTAP EDİN”

“Kadın kulağıyla, erkek gözüyle iletişim kurmaya meyillidir” diyen Öğretir, “Erkek genelde unutur, istediğinizi göstermeniz lazım. Erkek konuşmaktan acizdir, göstermeyi tercih edin. Erkekler, kadının gözüne bakarak ‘seni seviyorum’ demeye çekinirler. Kadın günde 10 bin, erkek ise 8 bin kelime kullanır. Erkek eve gelince kelimeleri tükenir ama kadının hala 2 bin kelimesi vardır. Kadın detay ister çünkü detaylarda çözüm bulabiliyorlar. Ama adamın öyle bir durumu yoktur. Eğer karınızla iyi iletişim kurmak istiyorsanız onları dinleyin ama çözüm üretmeyin. Erkekler sorunlarını içine kapanarak çözerler. Eğer bir kadınla konuşuyorsanız onun kulağına hitap edin. Erkekle konuşacaksanız gözüne hitap edin, görseller hazırlayın” dedi.

 

“KONUŞMA, RESİM ÇİZME SANATIDIR”

Öğretir, “Konuşma karşındaki insana resim çizme sanatıdır. Kendi kişisel sınırlarımız içerisinde resim çizeriz” dedi.

 

TOPLUMUN SESİ NEDEN ÇIKMIYOR?

Türk toplumunun sesini duyuramamasından şikâyetçi olduğunu belirten Öğretir, “İnsanımız sesini duyuramıyorlar çünkü karşılarındakini gözlemlemiyor. Karşınızdakini gözlemlemezseniz bu toplumun sesi asla çıkmaz” ifadelerini kullandı.

 

GENÇLERE TAVSİYELER

Çoğunluğu gençlerden oluşan salonda, gençlerin iş görüşmelerinde ve iş yaşamında nelere dikkat etmeleri gerektiğini de anlatan Öğretir, etkili iletişim, diksiyon ve beden dili eğitiminin gelecekte iş görüşmelerinde ve iş yaşamında kendilerine çok şey kazandıracağını söyledi.

 

17.00’da başlayıp 21.00’da sona eren iletişim semineri sonunda İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Cem Öğretir’e plaket takdim etti.

 

KATILIMCILARA CEM ÖĞRETİR İMZALI SERTİFİKA

Seminer sırasında Cem Öğretir’in ekibi tarafından katılımcıların isim ve iletişim bilgileri de alındı. Katılımcılara Cem Öğretir imzalı iletişim semineri sertifikaları hazırlanacağı belirtildi.

 

Program sonunda ise ünlü haber sunucusunun hayranları bu kez fotoğraf çekinmek için sıraya girdi. Cem Öğretir, hayranlarının hepsi ile kendi telefonundan selfie çekinerek sosyal medya sayfasından paylaşacağını duyurdu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş