“Hukuki hakkımı kullanacağım”

CHP’li Turhan Neşe ve Şevket Mollaer’in ihalelerde usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddialarına cevap gecikmedi. Başkan Aktaş, usulsüzlüğün olmadığını ifade ederek, “Bir kişi A firmasına ortak olduğu gibi, aynı zamanda B firmasına da ortak olabilir. Ben bunları bilemem ki. Fakat sanki bir şeyler varmış gibi söylem yakışık alan bir söylem değil. Ama ben hukuki hakkımı kullanacağım” dedi.

Yayınlama: 01.07.2014
876
A+
A-

CHP’li Turhan Neşe ve Şevket Mollaer’in ihalelerde usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddialarına, Belediye Başkanı Alinur Aktaş cevap verdi.

 

CHP AYNI AÇIKLAMALARI SEÇİM ZAMANINDA DA YAPTI






Usulsüzlük iddialarına cevap veren Başkan Aktaş, “Beni çok seven o malum gazeteci bugün yazmış yine. Alinur Aktaş neden susuyor diye. Biz susma makamıyız. Suhuletle ve sükûnetle hareket etmek zorundayız. Her yazana cevap verecek halimiz yok. CHP aynı açıklamaları seçim zamanında da yaptı. Eğer konu katlı otopark ihalesi ise gönlümün en müsterih olduğu ihalelerden bir tanesi. Belediye bir şartname hazırlar ve bu şartnameyi para ile satar. Buna rağmen biz onu birilerinin alıp gelmesini beklemeden, Müteahhitler Derneği’ne, bazı müteahhitlere elden yolladık bu ihaleye girin dedik, davet ettik. Şartnamesi ile ilgili hiçbir özellik arz eden bir durum yok. Diğer ihalelerde olduğu gibi… Ben firmanın ortaklarını bilemem. Devir hakkı var. A firması, B firmasına devredebilir. Kendi ticari faaliyetleridir. Bir kişi A firmasına ortak olduğu gibi, aynı zamanda B firmasına da ortak olabilir. Ben bunları bilemem ki. Fakat sanki bir şeyler varmış gibi söylem yakışık alan bir söylem değil. Ama ben hukuki hakkımı kullanacağım” dedi.

 

BİZ BU KONUDA OLABİLDİĞİNCE RAHATIZ

Seçim zamanında muhalefet adaylarına; ‘Bildiğiniz bir şey varsa savcılığa müracaat edin’ dediğini anımsatan Aktaş, “Gidin devletin savcısı, hâkimi var. Şikâyet edin dedim. Eğer vatanperverseniz savcılığa başvurun. Gecikme ile alakalı şunu ifade edeyim. Hala alttan su çıkıyor. Eğer siz oturduğunuz yerlerden birilerini karalamak isterseniz bu çok kolay. Ama biz bu konuda olabildiğince rahatız” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş