Huzur Mahallesi’nde çamur isyanı

Huzur Mahallesi’nin bazı cadde ve sokaklarında yollar yağmur nedeniyle çamura döndü. Çamura dönen sokaklarda yürümekte zorlanan vatandaşlar, çamur nedeni ile ayaklarına poşet geçirerek yürümeye çalışıyor.

Yayınlama: 16.02.2015
745
A+
A-

Huzur Mahallesi Akasya, Yavuz Selim ve Selimiye Caddeleri ile 28’nci, 34’ncü ve Ulusoy sokaklarında oturan vatandaşlar, çamur nedeni ile çözüm olarak ayakkabılarına poşet geçiriyor.

 

ÇOCUKLAR ÇAMUR YÜZÜNDEN OKULA GİDEMİYOR






Uzun süreden beri yollarının asfaltlanmasını beklediklerini ifade eden mahalle sakinleri, yağmur yağınca çamura dönen yollardan kurtulmak için ilginç bir çözüm buldular. Durumdan şikâyetçi olduklarını belirten Huzur Mahallesi sakinlerinden Vahdettin Güçlü, “Görüldüğü üzere yollarımız çamur içinde. Akasya Caddesi oldukça işlek bir caddedir. Sadece bu cadde değil aynı zamanda Yavuz Selim Caddesi, Selimiye Caddesi, 28’nci, 34’ncü ve Ulusoy sokakları da çamur içindedir. Benim evim Akasya Caddesi üzerinde. Misafirler evimize gelmek istediklerinde arabadan inmeden ayakkabılarına poşet geçiriyoruz. Bazen de misafirler gelmeden önce telefon açıyor. Eğer yol çamurluysa gelmeyelim diyorlar. Senelerdir bu çamurlu yolun çilesini çekiyoruz. Bu çamur yoldan, bu yolsuzluktan Belediye Başkanımızın da, Belediye Meclis Üyelerinin, Muhtarında haberi var. Ha bugün, ya yarın yapacağız denilerek bizi sallıyorlar. Kimsenin de geldiği yok. Çocuklar çamur yüzünden okula gidemiyor. Bayanlar çamurdan bir yere gidemiyorlar” dedi.

 

ÜZERLERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMADI

Yetkilerden üzerlerine düşen görevi yapmalarını isteyen Murat Çınık, “Fatura kesmeye gelince gelip kesiyorlar, paralarını da alıyorlar. Evlerin arkasında mezarlık var. Bu çamurda insanlar mezarlığa gidip bir Fatiha okuyamıyor. Oy zamanı herkes buraya geliyor. Ama iş hizmete gelince kimse gelmiyor. Burada en fazla oyu şuan ki hükümet alıyor. Ama en az hizmeti de biz alıyoruz. Tek sıkıntımız yolumuzun yapılması. Burada hiç kaçak ev yok. Hepsi projeli ve ruhsatlı… Kaçak deyip bazı insanlardan 7-8 bin lira ceza kesiyorlar. Su, elektrik, altyapı paralarını alıyorlar. Ama bunun karşılığında hizmet vermiyorlar. Biz bu konuda şikâyetçiyiz. Yetkili birimlere gittiğimiz bize dilekçe verin diyorlar. Dilekçemizi de verdik. Belediye Başkanına, meclis üyelerine gittik. Elimizden geldiğince sesimizi herkese duyurmaya çalıştık. Ama onlar üzerlerine düşen görevi yapmadı” diye konuştu.

 

AYAKLARIMIZ ÇAMUR İÇİNDE

“Bizim İnegöl merkezdeki mahallelerden ne farkımız var” diyen Mehmet Yasan, “Burası köy değil, mahalle. Yıllardır burası mahalle. Bizim İnegöl merkezdeki mahallelerden ne farkımız var. Bizde vergimizi ödüyoruz. Projeli, ruhsatlı evlerimiz. Evlerimiz kaçak değil. Çamurlu yollar yüzünden üstümüz başımız batıyor. Bu yollar yüzünden çarşıya gitmeye utanıyoruz. Ayaklarımız çamur içinde. Yazık günah” dedi.

 

HİZMET İSTİYORUZ

Yollarının asfaltlanmasını istediklerini belirten Hüsamettin Çiftçi, “Fatura kesip, paralarını alıyorlar. Bizde bunun karşılığı olarak hizmet istiyoruz. Çamurdan evlerimize ne girebiliyoruz ne de dışarı çıkabiliyoruz. Belediye Başkanı burada yaşayabilir mi? Ama buradaki insanlar çamurun içinde yaşıyor” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş