Huzurevi çalışmaları sürüyor

İnegöl Belediyesi’nin Yeniceköy Mahallesinde hayata geçireceği Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Yayınlama: 17.03.2016
388
A+
A-

İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Huzurevi ve Aşevinin yapımında destek ve katkılarını esirgemeyen, aynı zamanda huzurevine ismine veren Göztepe ailesine teşekkürlerini sunarken, büyüklerimizin konforlu bir mekanda sıcak bir aile yuvası içerisinde yaşamalarına olanak sağlayacak böyle özel bir mekanın hayata geçmesinden duydukları mutluluğu da özellikle belirtti.

 

İnşaat alanında açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş; “Bugün İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirmek için sabırsızlandığı, hayırsever desteğini de aldığı önemli ve özel bir projenin incelemesini yapmak için bir araya geldik. Bildiğiniz gibi İnegöl merkezde 40 yılı aşkındır yaşlılarımıza hizmete veren huzur evi ve aynı zamanda aşevi olarak kullanılan bir binamız var. İhtiyaçlarımızı karşılamakta artık cevap alamadığımız bu binanın yerine, yaşlılarımızın rahat bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla hayata geçireceğimiz huzurevi ve aşevi binamızı Belediye Meclisinde aldığımız karar gereği Yeniceköy Mahallemizde oluşturmaya karar vermiştik. Bunun akabinde de 4 ay önce de bu yapının hayırlı bir şekilde yükselmesi için temel atma törenini coşkulu bir katılımla gerçekleştirmiştik. Görüldüğü üzere huzurevi ve aşevi inşaatımızın taşıyıcı betonarme ve çevre istinat perde duvarları tamamlanmış, zemin katta bulunan idari kısım ve aş evinin duvar bölmelerine başlanmıştır” dedi.






 

Aktaş; “Taban alanı 931 m2 olmak üzere toplamda 2632 m2 alana sahip olacak olan yeni Huzurevi ve Aşevi binamızda, ikişer kişilik 5 bayan odası, ikişer kişilik 20 adet bay odası, mescit, yaşlı bakım odası, temizlik odası, sağlık odası, berber, umumi tuvaletler, kazan dairesi, mutfak ve müştemilatları, yemekhane, idare, üç adet yatak odası, çamaşır odası, depo alanları, personel soyunma odaları, dinlenme alanı ve teras bulunacaktır” dedi.

 

Gönül arzu ediyor ki bütün büyüklerimiz evlatlarının yanında hayatlarını devam ettirsinler diyerek konuşmasına devam eden Aktaş; “Son güne son dakikaya kadar büyüklerimiz evlatların yanlarında kalsınlar. Ama hayatın kaçınılmaz bir gerçeği olarak böyle mekanlara ve yerlere ihtiyaç var. Bu bina huzurevi olarak kullanılmasının yanında aşevi olarakta kullanılacak. Beraberinde burada konuşlandıracağımız yemekhanemiz ile burada kalacak büyüklerimizi farklı farklı kesimlerden, öğretmenler, öğrenciler, esnaf ve çalışanlarla bir araya getirme düşüncesindeyiz. Fatma Göztepe Huzurevi ve aşevi’nin hayata geçmesiyle bu yeni mekanda büyüklerimize her türlü olanağı sunarak onlara sıcak bir yuva ortamı oluşturmak istiyoruz” dedi.

 

Aynı zamanda burada çok güzel bir peyzaj düzenlemesi de yapılacak diyen Aktaş; “Bizim değer verdiğimiz büyüklerimizin rahat bir ortamda yaşamaları için elimizden gelen bütün gayreti burada göstereceğiz. Ayrıca burada hayata geçirilecek aşevi ile ihtiyaç sahiplerine her gün kesintisiz olarak sıcak yemek servisi yapılacak. Bütün bu olanakların hayata geçmesinde belediyemize destek ve katkılarını esirgemeyen, Huzurevimize ismine de veren başta Yeniceköy eski Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Göztepe olmak üzere tüm Göztepe ailesine teşekkürlerimi sunarım. Özellikle bugün bizimle birlikte inşaat alanını incelemek istediler. İnşaat alanını incelemeden önce de meclis üyelerimizle birlikte Göztepe ailesinin soğuk gıda üretim tesislerini ziyaret ederek kendilerinin misafiri olduk. Göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı Göztepe ailesine huzurlarınızda teşekkürlerimi belirtmek istiyorum” dedi.

 

Aktaş son olarak; “Nasip olursa 3,5 – 4 ay sonra takriben temmuz ayında huzurevi ve aşevi binamız hizmete girmeye hazır olacak. İnşallah İç işleri Bakanımız veya Sağlık Bakanımız hangisi müsait olursa, coşkulu bir tören ile hep birlikte bu önemli ve özel mekanın açılışını gerçekleştireceğiz. Son olarak bu anlamlı yapının hizmete sokulması için her türlü katkı ve desteği veren hayırsever ailemize ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

 

İnşaat incelemesi sırasında Göztepe ailesi adına konuşan Mehmet Göztepe ise; “Böyle hayırlı ve güzel bir çalışmanın içerisinde olduğumuz için çok mutluyuz. Bu yapının en kısa sürede bitirilip hayata geçirileceğini yüklenici firma yetkililerinden bugün öğrendik. Bu bizleri daha da mutlu etti. Şunu da buradan belirtmek istiyorum ki böyle hayırlı işlerin hayata geçirilmesi için daha birçok vatandaşımızın da bu konulara el atmasını arzuluyorum. Ayrıca bu gibi hayır işleri herkese nasip olmaz. Ne mutlu ki böyle bir yapının yükselmesine vesile oluyoruz. Biz Göztepe ailesi olarak bundan gurur duyuyoruz. İnşallah böyle hayırlı çalışmalarda var olmaya devam edeceğiz. Bu yapının hayata geçirilmesinde emeği olan herkese ve özellikle de Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a huzurlarınızda teşekkürlerimi sunarım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş