İlkbaharda Sağlıklı Zayıflama

Türkiye’nin sayılı zayıflama ve sağlıklı yaşam uzmanlarından olan Prof. Dr. Ender Saraç, İnegöl AVM’de düzenlediği “İlkbaharda Sağlıklı Zayıflama” konulu seminerinde önemli bilgiler verdi. Saraç, en son 20 yıl önce geldiği İnegöl’ün ciddi gelişime uğradığını da ifade etti.

Yayınlama: 14.03.2016
424
A+
A-

Alanında birçok kitabı bulunan Türkiye’nin ünlü zayıflama ve sağlıklı yaşam uzmanı Prof. Dr. Ender Saraç, İnegöl AVM tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında İnegöl’e gelerek hayranlarıyla buluştu.

 

İNEGÖL KÖFTESİ HİÇ DEĞİŞMEMİŞ






Program öncesinde basın mensupları ile bir araya gelerek kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Ender Saraç, “İnegöl’ü görmeyeli 20 yıl olmuştu. Tanıyamadım… 20 yıl önce düğün için gelmiştim. İnanılmaz gelişmiş. Yolları, alışveriş merkezleri, mobilyacıları… Bir tek köftesi değişmemiş, aynı, lezzetini koruyor. Çok severek ve isteyerek geldim. Bir de İnegöl’e gelmeyi gözümüzde büyütmüşüz. İstanbul’dan İnegöl’e gelmesi çok kolaymış. Çok rahat geldik. Sosyal medyada İnegöl’den çok takipçim olduğunu da gördüm. 600 bin takipçim var, bunların arasında çok sayıda İnegöllü de var. Bugün onlarla buluşacağız” dedi.

 

RUHU BESLEMEK ÇOK ÖNEMLİ

Son kitabında psikoloji konusunu ele almasının sebeplerini açıklayan Saraç, “İnsan sadece bir madde değildir. Aynı zamanda ruhu da var. Ruhunu beslemek de önemlidir. Siz sadece kalori hesabı yapar ağırlık kaybına uğrarsınız, o başka bir şeydir. Bir de obezite, hastalıklar, kilo kontrolü aynı zamanda insanın ruhsal durumuyla da çok alakalıdır. Eğer ruh mutlu olmazsa, negatif enerjiyle şişmiş olursa beden de ruha paralel olarak gider. Bu nedenle birçok sıkıntılar meydana gelebiliyor” şeklide konuştu.

 

YALNIZCA OBEZLER BAŞVURMUYOR

Obezite hastalarının yanı sıra zayıf insanların da kendisine başvurduğunu aktaran Saraç, “Kilo almak için başvuranlar oluyor. Bunun dışında daha sağlıklı olmak, geç yaşlanmak, yaşam süresini daha kaliteli geçirmek isteyen insanlar da çokça geliyorlar” diye konuştu.

 

AVM’Yİ ÇOK BEĞENDİ

İnegöl AVM’yi İzmir Bornova’daki ve Amerika Florida’daki alışveriş merkezlerine benzeten Saraç, “Islanmadan ve güneşten yıpranmadan yürüme imkânım oldu. Biraz oralara benzettim. Çok güzel yapılmış, hoşuma gitti” ifadelerini kullandı.

 

SÖYLEDİĞİNİZLE YAPTIKLARINIZ UYUMLU OLMALI

“Neye inanıyorsam ve neyi anlatıyorsam o şekilde yaşayan bir insanım” diyerek kendisini anlatan Saraç, “Genel olarak kişinin görüntüsü, cilt yapısı, vücut oranları önemlidir. Söylediğinizle yaptıklarınız uyum içerisinde olursa uzun süre rahat olursunuz. Yoksa spekülatif şeyler söyleyip, sosyeteden birini zayıflatıp, bunun parayla reklamını yaptırıp gündeme gelebilirsiniz. Veya sürekli insanların duymak istedikleri şeyleri söyleyip sabah şu kadar yumurta ye, öğlen şu kadar pastırma ye, akşam bu kadar et ye diyerek diyet verip gündeme gelebilirsiniz. Ama 20 yılı taradığımız zaman uzun süre var olan ve kalıcı olan topu topu 1-2 isim var. Bunun sebebi de samimiyettir” dedi.

 

KIRSALDA CİDDİ ŞEKİLDE GÖBEKLENME BAŞLADI

Türkiye’de refah düzeyi arttıkça özellikle eskiden çok zayıf insanların yaşadığı kırsal kesimlerdeki gençlerde ciddi bir göbeklenmenin söz konusu olduğunu aktaran Saraç, “Ciddi bir yağlanma başladı. Bu çok üzücü bir durum. İnegöl’de bu oranla ilgili şuan için net bir bilgim yok. Bunu öğrenmek için insanlara iç içe olup, halkın içinde gezmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

ÖĞÜNLERİ DENGELEMELİYİZ

Bir günün nasıl geçirilmesi gerektiği konusunda bilgiler veren Saraç, “Hepimiz ara sıra pilav, kebap, tatlı gibi yemekler yiyebiliriz, kaçamaklar yapabiliriz ama önemli olan bunu üzerinize yerleşmeden yani bir öğün sonra dengelemektir. Bir de egzersiz yapmak önemlidir. İçecekler konusunda kendimizi yenilememiz lazım. Hala çok meşrubat, şekerli ve asitli içecekler içilebiliyor. Ama bu keyif düzeyinde kalmalı, rutine geçilmemeli. Bunun dışında sağlıklı ve alkali içecekler, maden suları, bitki çaylarına ağırlık verilmesinde fayda vardır” diye konuştu.

 

Saraç, basınla paylaştığı bilgilerin ardından İnegöllü vatandaşlarla bir araya gelerek “İlkbaharda Sağlıklı Zayıflama” konulu seminerini gerçekleştirdi. Saraç’ın “Fazla kilolardan nasıl kurtulmalıyız”, “Sağlıklı beslenmek için günlük hayatımızda nelere dikkat etmeliyiz” gibi konularda aktardığı bilgiler katılımcılar tarafından dikkatle dinledi.

 

KURALLARA UYMALIYIZ

Beslenirken bazı kurallara dikkat edilmesi gerektiğini, aksi takdirde yaz mevsiminde büyük bir hayal kırıklığı yaşanabileceğini aktaran Saraç, “Bunun için ilk önce göbek ve bel civarınızı ölçeceksiniz. Erkekseniz 94, kadınsanız 88 santimetreyi geçmeyecek. Göbek ve bel civarını ölçerken ayakta durup göbek deliğinin bir parmak kadar altından bir mezurayla fazla sıkmadan ölçeceksiniz ve haftada bir bu ölçümün tekrarlayacaksınız. Eğer her hafta bir santimetre ekleniyorsa durum kötüye gidiyor demektir” dedi.

 

KARARLI OLUN

Günde 6-7 fincan sıcak su içmeleri konusunda vatandaşlara önerilerde bulunan Prof. Dr. Ender Saraç, “Akşam geç vakitte ve ağır yiyecekler yemeyeceksiniz. Yemekleri yavaş yavaş çok acele etmeden, çok stres altında olmadan yiyeceksiniz. 5’i bir yerde çayı diye tarif edilen bir çay var. İçerisinde avokado yaprağı, mısır püskülü, kiraz sapı ve sapları ile maydanoz ve yeşilçayın olduğu bir karışım. Bu çaydan da günde 2 veya 3 fincan açık olarak içebilirsiniz. Metabolizmayı canlandıran bazı baharatları artırabilirsiniz. Egzersiz olmadan sağlıklı zayıflama olmaz. Günde en az 20 dakika egzersiz gerekli. Ayda 1 veya 2 kez hamam ya da saunaya giderek sıkı ter atın ve peşinden de iyi bir kese yaptırın. Hepsinden önemlisi daha zayıf, daha sağlıklı olmayı isteyecek ve karar vereceksiniz. Bununda arkasında duracaksınız. Yemek aralarında bitki çayı içmek, günde 2 küçük şişe maden suyu içmek yardımcı olan diğer unsurlar” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş