I’m Desing hazırlıkları sürüyor

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, I’m Desing projesinin İnegöl ve İnegöl Mobilyası için önemli bir proje olduğunu belirterek hazırlıkların hızla sürdüğünü ifade etti.

Yayınlama: 18.03.2016
435
A+
A-

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile beraber dün Atölye İnegöl Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelerek I’m Desing 2016 projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

 

İNEGÖL, TASARIMIN MERKEZİ OLACAK






Çalışmalarla ilgili bilgi veren İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İMOS, I’m Dising 2016 tanıtım programımızı yapıyoruz. İMOS Derneği olarak ilkini geçen sene gerçekleştirdiğimiz I’m Desing projemizin 2’ncisini bu sene 22-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. İnegöl’de önümüzdeki hafta yine tasarım konuşulacak. Tasarım seminerleri olacak. Bizim bir iddiamız vardı; İnegöl mobilya sektörü tasarımın da merkezi olacak diyorduk. Bu iddiamız doğrultusunda tasarımla ilgili projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. 22 Mart’ta başlayacağımız I’m Desing 2016 etkinliğimiz çerçevesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi organizasyonuyla birlikte programı düzenliyoruz. 10 üniversiteden 32 öğrencimiz programımıza dâhil olacaklar. Bu üniversitelerimizin başında ODTÜ, İTÜ ve Marmara gibi 10 üniversitemiz etkinliğimize dâhil olacaklar. Bunun yanı sıra önceki senede olduğu gibi yurtdışından 2 tasarımcımız gelecek. Birisi Hollanda’dan Eelko Moorer, ikincisi İngiltere’den Albert Chapel’dir. Yine Türkiye’nin içinden İnegöl’ümüzün yetiştirdiği Fahrettin Özlen ve Burak Erbek olacak. Bu tasarımcılarımız üniversite öğrencilerimiz ve mobilya sektörümüzle birlikte yeni tasarım vizyonunu ortaya koyarak 1 hafta tartışacaklar. Yine programın son gününde Prof. Dr. Alpay Erbey’in moderatörlüğünde gala yemeğimizle beraber seminerimiz olacak. Bu seminerimize konuşmacı olarak Eczacıbaşı Holding Tasarım Direktörümüz Erdem Akan katılacak, Otoban 212 tasarım ofisinin kurucularından Seyhan Özdemir katılacak. Bununla birlikte gala yemeğimizde tasarımın ne boyutta olduğu, nasıl gelişeceği ve önümüzdeki yıllardaki programların ne şekilde olacağı ile ilgili sunumlar olacak. İnegöl mobilyası için önemli bir haftaya giriyoruz. I’m Desing İnegöl için önemli bir projedir. Bu projeye İMOS Derneğimiz öncülük etmektedir ama derneğimize büyük katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımız var. Destekçilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN YÜZDE 40’I

Uğurdağ, İnegöl Mobilyası’nın Türkiye Mobilya ihracatındaki payının yüzde 15 olduğunu ve bu yüzde 15’lik diliminin yüzde 40’ını İMOS üyesi olan 198 mobilya firmasının oluşturduğunu ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş