İmam Hatiplilerden Suriye yararına kermes

İnegöl İmam Hatip Liseleri, Suriye’de yaşan olaylar nedeniyle bir kermes düzenledi. Düzenlenen kermese davetli olarak katılan İHH İNİYAD Başkan Vekili Burak Kılınç, “İmam Hatipli kardeşlerimiz her zaman yanımızda oldular. Bu tür sıkıntılarda yardımlarını esirgemediler. Bu gün de kardeşlerimiz, bir günlüğüne kermes düzenleyerek, Suriyeli kardeşlerimize destek oluyorlar” dedi.

Yayınlama: 15.05.2014
1.320
A+
A-

Bir günlük düzenlenen kermese, İHH İnegöl Başkanı Fikret Bayram ile İHH İnegöl Başkan Vekili Burak Kılınç, Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Döngel, Önder Duran, Yavuz Bayrami Nurullah Eren ve Serhat Balantekin de davetli olarak katıldı.

 

ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR






Konu ile ilgili bir açıklama yapan İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden İlyas Şahin, “Okulumuz Sosyal Yardımlaşma Kulübü olarak, Suriye’deki mazlum ve mağdur kardeşlerimizin acılarına bir nebze ortak olmak amacıyla bir kermes gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bize imkân sağlayan başta Okul Müdürümüz ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Kermesimize katkıda bulunan öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, acılar paylaşıldıkça azalır. Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı bilmelerini istiyoruz. Bu tür faaliyetlerin başka kurum ve kuruluşlarla da sürdürülmesinden yanayız” dedi.

 

İNEGÖL’DEN DE 6 KARDEŞİMİZ SOMA’DA

Soma’dan gelen acı haber ile üzüntülerini paylaşan İHH İnegöl Başkan Vekili Burak Kılınç, “Malum olduğu gibi dün gece Soma’da yaşanan faciayı hepimiz biliyoruz. Şu anda gözük altında çıkarılan 205 tane şehidimiz var. Allah nasip ederse, inşallah bundan sonrakiler canlı çıksınlar diye dua ediyoruz. Bununla ilgilide biz hemen dün faaliyete geçtik. İHH Genel Merkezi başta olmaz üzere, İnegöl’den de 6 kardeşimiz soma’da. Şu an kendileri orda çalışmaktalar. Ve ben, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara    acil şifalar diliyoruz. Geride kalan ailelerine de sabırlar diliyoruz. Allah rahmet eylesin tekrar. İnşallah geri kalanlar sağ salim çıkar diye dua ediyoruz” dedi.

 

SURİYE DE YAŞANANLARLA İLGİLİ KONFERANS

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Emin Dağ’ın gerçekleştireceği konferansa herkesi davet eden Kılınç, “Soma’daki sıkıntıyı canlı olarak görüyoruz ama Suriye’de de yıllardan beri bir sıkıntı var. Bununla ilgili de İHH olarak Suriye’ye 3220 adet yardım TIR’ı gönderilmiştir. Bu yardımlar tüm Türkiye’de olduğu gibi, İnegöl’de de devam diyor. Bugün de İmam Hatipli kardeşlerimiz her zaman yanımızda oldular. Bu tür sıkıntılarda yardımlarını esirgemediler. Bu gün de kardeşlerimiz, bir günlüğüne kermes düzenleyerek, Suriyeli kardeşlerimize destek oluyorlar. Yaşanan bu olaylar nedeniyle, yarın akşam 20.30’da İmam Hatip Lisemizin konferans salonunda Suriye’de yaşanan dram konulu, İHH Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Ahmet Emin Dağ’ın gerçekleştireceği bir konferansımız vardır. Gecemiz ücretsizdir. Tüm İnegöllü kardeşlerimizi bu geceye davet ediyoruz. Konuşma yapacak olan ağabeyimiz Orta Doğu konularında uzman bir ağabeyimiz. Önemli bilgiler verecektir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş