İnegöl Atatürk’ü andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl İnegöl’de düzenlenen programlar ile anıldı. Anıt önünde çelenk bırakma ile başlayan programda, saat 09.05’te Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Yayınlama: 11.11.2014
663
A+
A-

Tören saat 08.30’da Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Saat 08.50’de Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı çelenklerinin yanı sıra, Kaymakamlıktan alınan izinle Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye Yardım Severler Derneği çelenkleri anıta sunuldu. Törene, Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan Personel Yüzbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Osman Köse, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekan vekili Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Bozkurt, siyasi parti başkanları, kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ATA’YA 2 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU






Saat 09.05’e geçe sirenlerin çalmadığı dikkat çekerken Ata’ya iki dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunması ile anıt önündeki tören sona ererken, program Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nin gerçekleştirdiği program ile Belediye Kültür Sarayı’nda devam etti. Kültür Sarayı’nda süren programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine binaen konuşmalar gerçekleştirildi. Program, şiir, oratoryo, Atatürk’ün sevdiği parçaların seslendirilmesi ve Atatürk’ün Bursa’da veda valsi ve zeybek gösterisi ile son buldu.

 

EŞSİZ BİR LİDERDİ

Belediye Kültür Sarayı’nda devam eden programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Serbest, “Bıraktığı ölümsüz eserlerin varisi olmakla daima gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyet intikalinin 76. yılında onu her zamankinden daha iyi anlamak ve hatırlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da hayatının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki hayatları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle hayatlarından sonra da varlıklarının sündürürler. Hayatını milletine adayan bir imparatorluğun küllerinde yepyeni ve güçlü bir devlet ortaya çıkaran eşsiz bir lider mümtaz bir devlet adamı büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk, bu ender insanlardan biri belki de en büyüğüdür. Büyük önder Atatürk, 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal etmiş ancak bıraktığı eserler ile milletimizin kalbinde sonsuz bir sevgiyle bugüne değin yaşatılmış ve sonsuza dek yaşatılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle büyük önder Atatürk’e, bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

TÜRK TARİHİNE YÖNE VERDİ

Son olarak söz alan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Mehmet Pürlüsoy ise, “Kurtuluş Savaşı’nın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Büyük Önder Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 76. yıldönümünde, O’nun manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum. Toplumlar, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmazlar. Atatürk de Türk tarihine yön vermiş, Türk milletini çağdaş bir toplum haline getirerek ülkemizin geleceğine ışık tutmuş, bu sayede unutulmaz liderimiz olmuştur. Atatürk, bilimsel değerlendirmeler ışığında Türk milletine en uygun yönetim biçiminin ‘Cumhuriyet’ olduğunu görmüş ve bu yönetim biçimini benimsemiştir. Cumhuriyetin ilanı, Türk milleti için tarihin en önemli dönüşümlerinden biridir. Cumhuriyetin kabul edilmesi, Türk toplumunun çağdaşlaşma istek ve kararlılığını ortaya koyan büyük bir siyasi adamdır. Atatürk, egemenliğin kayıtsız koşulsuz millete ait olduğunu ifade ederek, Türk milletine vatandaşlık bilincini ve özgüvenini kazandırmıştır. O, Türk ulusuna her zaman güvenmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve devrimlerini Türk gençliğine emanet etmiştir. Atatürk, iyi bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı olduğu kadar aynı zamanda iyi bir düşünce adamıdır. Olanaksız gibi görünen düşünceleri yaşama geçirerek, kuramların nasıl uygulamaya dönüştürülebileceğini de kanıtlamıştır. Atatürk hakkında yapılmış olan akademik araştırmalar ve yazılan kitaplar O’nun düşünce sisteminin derinliğini ve evrenselliğini en güzel şekilde gözler önüne sermektedir” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş