İnegöl İHH’dan Makedonyalı 2000 aileye kurban

İHH İnsani Yardım Vakfı 22 yılın verdiği güvenle bu yıl kurban organizasyonunu yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 5 kıtada 93 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. Bu yıl Makedonya’da görevlendirilen İnegöl İHH ekipleri, Makedonya’da yaşayan 2 bin Müslüman aileye kurban hissesini ulaştırdı.

Yayınlama: 10.10.2014
852
A+
A-

Kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam ediyor. Cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık çalışmaları, yetimhane binaları vb. birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılıyor.

 

İHH ekipleri dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan tüm bölgelere ulaşarak kurban kesimlerini tamamlayarak yurda döndü. İnegöl İHH ise bu sene Makedonya bölgesi ile görevlendirildi.  






 

İnegöl İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Bayram ve İlhan Tatlı Makedonya’ya giderek yaklaşık 2000 aileye kurban eti dağıttı. Gerçekleştirilen kesimlerde kurbanlar, titiz çalışmaları sonucu ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 

BİRÇOK KÖYDE CAMİ İMAMI YOK

İHH İnegöl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Bayram kurban çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Balkanlarda Makedonya ve Kosova da yaptıkları incelemelerde; bu bölge kötü durumda,  asgari ücret 200-250 Euro ama ev kiraları 150 Euro’dan başlıyor. Hıristiyan ve Müslüman mücadelesi şiddetli bir şekilde sürüyor. Birçok köyde cami imamı yok, çünkü imamlara hocalara verilecek ücret bulunamıyor. Oradaki insanlar; “Osmanlı devleti bizi buraya yerleştirerek buralara sahip çıkmamızı istedi. Artık takatimiz kalmadı. Biz emanetçiyiz gelin artık şu emanetinizi geri alın. Ve şunu iyi biliyoruz ki balkanlar giderse Türkiye gider” şeklinde sitem ederek Osmanlının devamı olarak onlara ağabeylik veya babalık yapmamız istiyorlar. Büyük devletler özellikler Almanya çok büyük paralar gönderiyor Hıristiyanlık faaliyetleri için. Gerekli gereksiz sağa sola büyük haçlar yaparak Hıristiyan görüntüsü vermeye çalışıyorlar.

 

İNEGÖL’DEKİ AKRABALARINDAN KENDİLERİNİ UNUTMAMALARINI İSTEDİLER

Çalışmaları katılan bir diğer İHH İnegöl Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Tatlı ise; “Oradaki insanların özellikle İnegöl’de yaşayan Arnavut ve Boşnaklardan yakınarak ülkelerini ve oradaki akrabalarını unutmamalarını isteyerek, İnegöl ve Türkiye’ye selam ve muhabbetlerini iletmemizi istediler” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş