“Mahmudiye İmam Hatip, velileri ile okuyor”

Mahmudiye İmam Hatip Orta Okulu, “Mahmudiye İmam Hatip Velileri ile Okuyor” projesi kapsamında öğrenci ve velileri bir araya getirerek okul bahçesinde okuma etkinliği başlattı.

Yayınlama: 06.11.2014
1.284
A+
A-

Yaklaşık 430 öğrenci ve velinin Aralık ayına kadar kitaplarını okuyup daha sonra ise sınava tabi tutulacağı bildirildi. Aralık ayına kadar öğrenciler 4, veliler ise 2 kitap okuyacak.

 

YÖNELİKTE KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞLATTIK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mahmudiye İmam Hatip Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Tuba Yavuz, “Okul olarak ‘Mahmudiye İmam Hatip Velileri ile Kitap Okuyor’ adı altında bir kitap okuma kampanyası ve yarışması başlattık. İlk olarak bu kampanyayı öğrencilerimiz arasında başlattık. Çocuklarımız ‘Alkış Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy’, ‘Ayetlerin İniş Hikayeleri’, ‘Deyim Mi, Demeyim Mi’ ve ‘Güzel Ülkem Türkiyem’ adlı 4 kitaptan sorumlu. Bu kampanyanın yalnızca öğrencilerimiz arasında sınırlı kalmasın istedik. Velilerimizi de bu işin içine katmayı planladık ve bunun sonucunda da bir seminer düzenledim. Seminer sonrasında da velilerimize yönelikte kitap okuma yarışması başlattık. Velilerimiz de ‘Hikayelerle Esma-üh Hüsna’ ve ‘Peygamber Kıssaları’ adlı 2 kitaptan sorumlular. Kampanyamızın üçüncü aşaması olarak da 430 öğrencimizle ve velilerimizin de katılımıyla kitap okuma saati yaptık. Bugün dersimizin birini kitap okumaya ayırdık. Düzenlediğimiz yarışma 2 ay sürecek. 2 ay boyunca velilerimiz ve öğrencilerimiz kitaplarını okuyacaklar. Aralık ayında bir sınav yapacağız. Bu sınav sonucunda dereceye giren öğrencilerimize ve velilerimize çeşitli hediyeler takdim edeceğiz” dedi.

 

GERİ KALMIŞ ÜLKELERİN GERİSİNDEYİZ

Yavuz, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Etkinliğimizin amacı, Türkiye’de kitap okuma oranları çok düşük. Dünya kıyaslamasında Türkiye 86’ncı sırada. Ve bunların içerisinde Libya, Nijerya, Malezya gibi Afrika ülkeleri, geri kalmış ülkelerinde gerisindeyiz. Avrupa’da 100 kişiden 21 kişi düzenli kitap okuyorken, Türkiye’de bin kişiden 1 kişi düzenli kitap okuyor. Biz artık kitap okumayı okulun dışında bir etkinlik haline getirmeyi çalışıyoruz. Kitap okumak sadece okulla sınırlı kalan ya da Türkçe öğretmenlerinin yapması gereken bir etkinlik değildir. Kitap okuma sevgisi okulda kazandırılan bir alışkanlık değildir. Ben de dahil kime sorsanız kitap okuma sevgisini okulda kazandım demiyor. Biz okulda üzerimize düşen görevi tabi ki yerine getiriyoruz. Ben Türkçe Öğretmeni olarak çocuklarıma en üst düzeyde kitaplar okutmaya çalışıyorum ama sevgi kazandırmak denirse aklımıza veliler geliyor. Veliler işin içine girmezse biz hiçbir şey yapamayız. Etkinliklerimiz sınırlı kalır. Çocuklara en fazla örnek olarak kişiler velilerimizdir. Bu yüzden amacımız onları da buraya toplayarak hep beraber kitap okuma kampanyası yaptık. Amacımız bir öğrencinin bile veya bir velimizin gönlüne değebilirsek ne mutlu bize.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş