İNEGÖL VE İNEGÖL MOBİLYASI DÜNYANIN BİR NUMARASI OLACAK

İnegöl Mobilyacılar Odası’nın kuruluşunun 50’nci yıl etkinlikleri finalini kapsamında, oda üyeleri akşam yemeğinde bir araya geldi. 50. Yıl etkinlik yemeğinde 116 üyeye plaket takdimi edildi. Akşam yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Kaymakamı Ali Akça, “İnegöl ve İnegöl Mobilyası dünyanın bir numarası olarak konuşulacak. Buna samimiyetle inanıyorum” dedi.

Yayınlama: 18.12.2015
504
A+
A-

 

İnegöl Mobilyacılar Odası’nın kuruluşunun 50’nci yılı nedeniyle düzenlenen yemekte, odanın ilk 50 üyesi ile şuanda faal olan en eski 50 üye ve ödüle layık görülen 19 değerli üyeye plaket verildi. Programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, salona girdiğinde gördüğü manzara karşısında duygulandığını söyledi.

 






1965 yılında dönemin önde gelen mobilyacıları tarafından İbrahim Arabacılar Başkanlığında ilk olarak dernek olarak kurulan ve ardından devam eden süreçte odaya çevrilen İnegöl Mobilyacılar Odası, bu yıl 50’nci kuruluş yılını kutluyor.

 

İnegöl Mobilyacılar Odası, 50’nci yıl şerefine yıl içerisinde farklı etkinlikler gerçekleştirmişti. 2015 yılının son günlerinde 50’nci yıl şerefine dün akşam Royal Otel’de İnegöl’ün en eski mobilyacılarının katılımıyla bir yemek düzenlendi. Yemek sonrası Mobilyacılar Odası’nın ilk 50 üyesi olan duayen mobilyacılar ile şuan faal durumda olan ikinci 50 üyeye ve üyeler arasından belli kriterlere göre seçilen 19 mobilyacıya plaket takdim edildi.

 

50’nci yılında güzel bir vefa örneği göstererek İnegöl’de mobilyanın temellerini oluşturan duayen sanatkarları plaketle ödüllendiren Mobilyacılar Odası’nın yemeğine protokolün de ilgisi yoğun oldu. Hatıraların paylaşıldığı programda, zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

 

ÖZCAN ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yemek ikramının ardından İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan bir konuşma yaptı. 1965 yılında kurucu Başkan İbrahim Arabacılar Başkanlığında kurulan Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanlığını 5 yıldır sürdürdüğünü ifade eden Özcan Ayhan, “Bu yıl 50’nci yıl anısına bazı etkinlikler yapmak istedik. Boğazköy barajı mevkiinde 600 üyemizin katılımıyla fidan dikimi yaptık. Hatıra ormanımızı oluşturduk. Ardından bir halı saha turnuvası düzenledik. Son olarak da çok değerli ağabeylerimizin, ustalarımızın anılarının yer aldığı fotoğraf sergisi. Önce Ramazan ayında iftar programımızda bunu sergiledik, ardından Mobiliyum AVM ve çarşıdaki Çarşı AVM’de sergiledik. Bizlere bugüne kadar katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum MODEF olarak birlikte görev yaptık bu seneye kadar. Birçok birlikte projemiz oldu. İnegöl mobilyasının tanıtımına verdiği desteği bizzat yaşayan birisiyim. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

50’NCİ YIL ETKİNLİKLERİNİN FİNALİ

50’nci yıl şerefine verilen yemekten ve plaketle onurlandırılan mobilyacılardan da söz eden Özcan Ayhan, “Bugün de 50’nci yıl etkinliklerinin finalini yapmak için buradayız. Yaklaşık 120 üyemize bu akşam plaketlerini takdim edeceğiz. Burada plaket alacakları belli kriterlere göre belirledik. Odamızın ilk 50 üyemize ve şuanda faal olan ikinci 50 üyemize plaket takdimi düşündük. Fakat içinde çok değerli ağabeylerimiz de vardı. 10-15 kişi de kontenjandan dahil ettik. Bu akşam 119 kişiye plaket takdim edeceğiz” diye konuştu.

 

ÜYE SAYISI 4 BİN 500

Özcan Ayhan, bugüne kadar Mobilyacılar Odası’na 4 bin 522 mobilyacı üyenin kayıt olduğunu ve şuan itibariyle 625 üyenin faal olarak devam ettiğini de sözlerine ekledi.

 

KOCA ÇINAR KÜRSÜYE ÇIKTI

Programda Özcan Ayhan’ın ardından Mobilyacılar Odası’nın kurucuları arasında yer alan 2 numaralı üyesi Ömer Çağlayan da esnaflar adına kısa bir konuşma yaptı. Çağlayan, mobilya ile ilgili ilk derneği 1956 yılının Şubat ayında kurduklarını söyledi. O dernek vasıtasıyla dışarıdan ihtiyaç duydukları tutkal, testere gibi ihtiyaçlarını getirdiklerini belirten Çağlayan, “Neticede 1964 senesinde kanun çıktı, eski dernekler lav oldu ve yeni derneklerin kurulması istendi. O zaman biz de İnegöllü mobilyacılar olarak bugünkü derneğimizi kurduk. Allah daim etsin” dedi.

 

TAK’DAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Programa katılan BESOB Başkanı Arif Tak da kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. “İnegöl değişik bir ilçemiz” diyen Başkan Tak, “Birçok ilden büyük olan ilçe. Burada inançlı, güvenli, bilgili, saygılı ve hürmetkar insanlar yetişmiş. Odanın kuruluşunun 50’nci yılını kutluyoruz bu akşam. Kardeşlerimiz sahip çıktılar ve bugünlere gelmiş olduk. Şu beraberliği getiren insanlara her zaman saygı duymak lazım. Türkiye’nin şuanda bu hale gelmesinin sebebi zaten birlik olamamasıdır. Ama Bursa ve İnegöl’de böyle bir sıkıntı yok. Alinur Aktaş’tan Allah razı olsun. Kendisini tebrik ediyorum. Biz Esnaf odası binası ile ilgili kendisi ile görüştüğümüzde kendisi bizlere yardımcı oldu ve ilk olarak esnaf binası İnegöl’de hizmete açıldı. Ben kendisine çok teşekküre ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Arif Tak konuşmasının ardından bugüne kadar esnaflara verdiği katkılardan dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kılıç hediye etti.

 

BURADA MOBİLYACILIĞIN TARİHİNİ GÖRÜYORUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise salona ilk girdiğinde gördüğü manzara karşısında duygulandığını söyledi. Aktaş, “Bu salona girince duygulanmamak mümkün değil. Burada şuan da mobilyanın tarihi yatıyor. Burada mobilyacılığın tarihini görüyoruz. Bazen biz konuşmalarımızda fuarlar yaptık, mobilyacıları yurt dışına götürdük diye konuşuyoruz ama bu işe ömrünü adamış insanlar var. Biz sade son zamanda ekibimizle arkadaşlarımızla birlikte bu işe katkı vermiş olduk” diye konuştu.

 

DÜNYANIN BİR NUMARASI OLACAK

Mobilyacılar Odası’nın 50’nci yıl şerefine düzenlediği yemekte son konuşmayı ise İnegöl Kaymakamı Ali Akça yaptı. İnegöl’ün bereketli ve hareketli bir ilçe olduğunu kaydeden Akça, “Nerde hareket orada bereket sözü sanki İnegöl için söylenmiş. Ayrıca, bu akşam Mobilyacılar Odasının vefa kavramını öne çıkarması da beni ziyadesi ile memnun etti. Neden biliyor musunuz? Hatırlamakta güzeldir, hatırlanmakta. Ben Özcan Ayhan Başkanımızı tebrik ediyorum. Geçen Mobilya Fuarı düzenlendiği zaman, Afrika ülkesinden yaklaşık 30’a yakın Büyük Elçi ve Ticari Ateşeler            İnegöl’e davet edildi. Ve o konuklarla düzenlenen yemekte ben Ahmet Güleç ve Belediye Başkanımızın arasında oturuyordum. Her ikisine de dedim ki; Allah bu kenti size ihtiyarlamayı, bastonla yürümeyi nasip eder. Çünkü dedim sizler ihtiyarlık çağına eriştiğinizde, şunu göreceksiniz; ihtiyarlık çağında göreceksiniz ki İnegöl ve İnegöl Mobilyası dünyanın bir numarası olarak konuşulacak. Buna samimiyetle inanıyorum” dedi.

 

PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından plaket alacak 119 üye, 10’aar kişilik gruplar halinde sahneye davet edildi. Mobilyacılar Odası’nın en eski üyeleri, plaketlerini protokolün elinden aldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş