İnegöl’de hizmete başladı

Türkiye’nin en büyük engeli yatılı bakım merkezi olma özelliğini elinde bulunduran İnegöl Özel Mimar Sinan Bedensel, Zihinsel ve Ruhsal Engelli Bakım Merkezi, düzenlenen tören ile açıldı.

Yayınlama: 21.09.2015
922
A+
A-

Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi 5 milyonluk yatırımla İnegöl’de hayat buldu. Dün saat 15.00’da düzenlenen açılış törenine; Vali Yardımcısı Ergün Güngör, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katılım gösterdiler.

 

198 ENGELLİ KALACAK






Özel Farabi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından yaklaşık 5 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Özel Mimar Sinan Yatılı Engelli Bakım Merkezi’nde bakıma muhtaç 198 engelli kalacak.

 

ÖZEL BAKIM MERKEZLERİNİN SAYISI GİT GİDE ARTIYOR

Özel Farabi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Hizmetleri Ltd. Şti. Genel Müdürü Musa Törün, Bursa Fethiye’de 2011 yılında hizmete açtıkları 162 yatak kapasiteli ilk merkezin ardından ikinci bakım merkezi için çalışmalara başladıklarını ve bu yatırım için İnegöl’e karar verdiklerini kaydetti. Toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip İnegöl Özel Mimar Sinan Yatılı Engelli Bakım Merkezi’nin alanında Türkiye’nin en büyüğü olacağını belirten Törün, “Ekonomik koşullar ve fiziki yetersizlikler nedeniyle engelliler günlük hayatta önemli zorluklarla karşılaşıyor. Bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürmesi için devletimiz tarafından atılan olumlu adımlar neticesinde ülke genelindeki özel bakım merkezlerinin sayısı artmaya başladı. Biz de şirket olarak Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezini hayata geçirmeye karar verdik” dedi.

 

19 YAŞ ÜSTÜ ENGELLİLERE HİZMET VERİLECEK

Törün, Akhisar Mahallesi Çavuşköy Yolu üzerinde inşa edilen ve 198 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi olma özelliğini taşıyan İnegöl Özel Mimar Sinan Bedensel, Zihinsel ve Ruhsal Engelli Bakım Merkezi’nde, 19 yaş üstü engelli bireylere hizmet verileceğini dile getirdi. Törün, “Erişilebilirlik ve kalite standartlarının en üst düzeyde tutulduğu bakım merkezinde, ‘Güven, Güvenlikle Başlar’ düşüncesinden yola çıkılarak, 52 güvenlik kamerasıyla 7/24 gözetim sağlanıyor. Kameralar aracılığıyla merkezde hastası bulunan aileler, özel alanlar haricindeki tüm alanlarda yakınlarını internet üzerinden de takip edebiliyor. Merkezde, yüzde 50 üstü engelli raporu bulunan bireylerin, ailede kişi başına düşen gelir 607 liranın altında ise, masrafları Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak” şeklinde konuştu.

 

BAKIM MERKEZLERİNİN DEVAMI GELMELİ

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, “Böyle bir organizasyonun yapılmış olması ve bu rehabilitasyon merkezinin hayata geçirilmiş olması çok güzel bir şey. İlk planlarının yapıldığında birlikte oturup konuşmuştuk, çok heyecanlıydılar. Devletin desteği sağlandı. Belediye Başkanlarımıza ve yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ve buna benzer bakım merkezlerinin devamı gelir. Herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

 

ENGELLİSİNE SAHİP ÇIKAN BİR DEVLET VAR

Güçlü devlet olmanın lafla olmayacağını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bir vatandaş olarak çok mutluyum. Memleketimiz güzel bir eseri daha kazandı. Burada güçlü devletin ne demek olduğunu çok daha iyi görüyoruz. Daha düne kadar biz engelli çocuklarımızı saklıyorduk. Maalesef onlar için alternatifler yoktu. Hamdolsun bugün engellisine sahip çıkan bir devlet var. Yurtdışından gelip anlatırlardı biz şaşırarak izlerdik. Onlara yönelik ayrıcalıklar mı var diyerek hayret ederdik. Almanya’nın, Fransa’nın farkı bu derdik. Hamdolsun benim ülkemde 12 senedir bu var. Bu işe emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye güçlü Türkiye’yse bu ve bunun gibi sebeplerden dolayıdır. Burası yeni oluşan bir yer. Sanayinin arasında sıkışıp kalmış İnegöl’e hayat verecektir. Burada toplu konutlar var. Eğitim kampüsü var. Çok yakında buraların ne kadar canlanacağını hep beraber göreceğiz. Hem yatırım yapan kişilere hem buradan hizmet alacak olanlara hem de bakıma muhtaç kardeşlerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

“İNEGÖL’ÜN İHTİYACI VARDI”

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Ergün Güngör, “Özellikle son yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı, kanunlar çıkarıldı ve bu günlere geldik. Bursa’da şuanda 12 bin 500 aileye engelli maaşı veriyoruz. Bugün de bir hizmeti açıyoruz. Şükürler olsun ki Bursa’da bir açılım söz konusu. Sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Hepimiz bu anlamda vatandaşlar olarak mutluyuz. Ben böylesi güzel bir yatırımı ilimize kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. İnegöl’ün ihtiyacı vardı. 250 bin nüfusa sahip bir İnegöl böyle bir yatırıma ihtiyaç duyuyordu. Bu anlamda güzel bir yatırım oldu. Birazdan binayı gezeceğiz ve buradan mutlu bir şekilde ayrılacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

Konuşmaların ardından dua ve kurban kesimi yapıldı. Program, açılış kurdelesinin kesilmesinin akabinde ikramlar ile son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş