İnegöllü STK’lar tek yürek

İnegöl’de faaliyetlerini sürdüren yaklaşık 70 STK, 11 Eylül 2015 Cuma günü Cuma namazı çıkışında şehitler için hatimler okunması, Gıyabi Cenaze namazı kılınması ve akabinde dua edilmesi noktasında ortak karar aldı. STK temsilcileri adına açıklamada bulunan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, ilçe halkını Cuma namazında İshakpaşa Camine beklediklerini söyledi.

Yayınlama: 10.09.2015
575
A+
A-

İnegöl’de bulunan 70’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşu (STK) yaşanan hain saldırılarda hakkın rahmetine kavuşan şehitler için hatimler okunması, Gıyabi Cenaze namazı kılınması ve toplu şekilde dua edilmesi kararı aldı. 11 Eylül 2015 Cuma günü Cuma namazı çıkışında İshakpaşa Cami’nde düzenlenecek programa tüm ilçe halkı davet edildi.

 

Alınan ortak karar dün bazı STK temsilcilerinin katılımıyla İnegöl İHH Merkez Binasında düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.






 

KİRLİ OYUNUN FARKINDAYIZ

İnegöl İHH Dernek Başkanı Fikret Bayram burada yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde son zamanlarda şiddeti giderek artan terör eylemleri İnegöllü sivil toplum kuruluşları olarak bizlerde büyük rahatsızlık uyandırmıştır. İlk olarak Hakkâri Çukurca Dağlıca bölgesinde kurulan hain pusuda 16 askerimizin, ardından Iğdır’da 14 polis memurumuzun şehit edilmesi bizleri derinden üzmüştür. Bizler biliyoruz ki yaşanan bu gelişmeler Türkiye’nin ve bölge halkının huzurunu kaçırmak adına düzenlenmiş kirli bir oyundur. Bu oyuna en güzel cevabı yine ilçe halkımız önceki akşam düzenlemiş olduğu tepki yürüyüşü ile vermiştir. Tek vatanda tek bayrak düsturuyla Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Gürcü’süyle, Çerkez’iyle, Arnavut’uyla, Boşnak’ıyla hareket eden bir millet olarak Türk milleti bu hain saldırıları da göğsünde siper etmeyi başaracaktır. Terör saldırılarında hayatını kaybederek şehitlik mertebesine ulaşan kolluk kuvvetlerimizin değerli mensuplarına Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.”

 

CUMA GÜNÜNE KADAR HATİMLER OKUNACAK

“Bu bağlamda 11 Eylül 2015 Cuma gününe kadar tüm camilerimizde hatim okunacaktır. Okunan hatimlerin sayısı Cuma günü saat 10’a kadar müftülüğe bildirilecektir. Aynı gün İshakpaşa camiinde okunan hatimlerin duası yapılacaktır. Cuma namazı sonrasında da şehitlerimiz için gıyabında cenaze namazı kılınacaktır. Değerli ilçe halkımızı da dualarıyla birlikte programımıza bekliyoruz.”

 

DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR

Fikret Bayram konuşmasının sonunda programa katkı sunan isimleri sıraladı; “Eğitim Birsen, Memursen, Buhara Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Kanuni Derneği, Ensar Vakfı, Ahid, İhmed, Terziler Odası, Bakkallar Odası, Kültür Vakfı, Erzurum İspir Irmak Köyü Derneği, Okur Gazetesi, Süper Kanal, Gençses Fm, Yedi Hilal Derneği, Medya Fm, Şavşatlılar Derneği, Mevlana Şems Derneği, Yıldırım Gazetesi, Kafkas Folklor Derneği, Kafkasspor, Rehber-Der, Mobilyacılar Odası, Şoförler Odası, Yıldız Gençlik Derneği, Posof Kültür Derneği, Ilgarspor, Bembirsen, Sağlık-Sen, Erzurumlular Derneği, İshakpaşa Derneği, Genç Gazete, Elektrikçiler Odası, Sebze Ve Meyveciler Odası, Demirciler Odası, İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası, Büro Memursen, Din Görevlileri Derneği, Çevre Ve Kültür Derneği, Gençlergücüspor, Berberler Odası, Kahveciler Odası, Ziraat Odası, Muhtarlar Dayanışma Derneği, Psiko Tiyatro Derneği, İnegöl Kent Konseyi, İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği, Manavlar Derneği, Lokantacılar Derneği, İnegöl Fenerbahçeliler Derneği, Bayburtlular Derneği, Ertuğrulgazi Derneği, Bilgi-Der, İnegölspor, İnegöl Geylani Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İnegöl Erbakan Vakfı, İnegöl Ülkü Ocakları, Doğanspor, Radyo Güneş, İnegöl Belediyesi, İnegöl Medya, İnegöl Online, e-İnegöl, Oy-Der.”

 

Bayram konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Düzenlemiş olduğumuz programımıza katkı veren aşağıda yer alan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Programımıza destek sunmak isteyen diğer STK’larda bizlere ulaşarak bilgilendirmede bulunabilirler”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş