İNEGÖLLÜ VATANDAŞLAR KENDİ HASTANESİNE, KENDİ MESCİDİNİ KAZANDIRDI

İnegöl Devlet Hastanesi önderliğine yapılan istişareler sonucunda -1 katında bulunan mescidin, yer itibari ile yerinin değiştirilmesine karar verilmişti. Hastane yönetimi gerekli çalışmaları başlatarak yardımsever vatandaşların desteği ile bay ve bayan olmak üzere girişleri ayrı 2 mescit kazandırdı.

Yayınlama: 08.12.2015
558
A+
A-

 

İnegöl Devlet Hastanesi Ceo’su Hayrettin Göçmen, hastaneden hizmet alan vatandaşların -1’de bulunan mescit ile ilgili öneri ve şikâyetlerinin ardından çalışma başlatarak, bay ve bayan olmaz üzere arı girişleri bulunan 2 mescidi hizmete açtıklarını belirtti.

 






20’DEN FAZLA YARDIM SEVER

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Göçmen, “Basın aracılığıyla halkımızı bilgilendirmek istedik. Normalde bizim -1’de büyük alanda konforlu bir mescidimiz vardı. Fakat burada yatan hasta ve hasta yakınları mescide ulaşma konusunda sıkıntı yaşadıklarını özellikle gece ibadet etme konusunda ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını, biraz daha göz önünde mescidin kendileri için çok daha iyi olabileceği konusunda önerilerde ve bazen de şikâyetlerde bulunuyorlardı. Biz bu konuda ne yapabiliriz diye kendi aramızda istişareler yaptık. Sonuçta yeni yapılan hastanede ek bir inşaat maliyetine de izin vermememiz gerekiyordu. İnegöl halkı ile istişare ettik. Böyle bir mescit yaparsak bize yardımcı olur musunuz diye. Sağolsun bir firmamızın önderliğinde, kartoplu gibi başladı ve şu anda 20’den fazla kişinin desteği ile ve hastanemizden tek kuruş çıkmadan her iki mescidimizi de hayata kazandırdık. Şu anda görmüş olduğunu mescit erkek mescidimiz. Aynı ayna 25 kişinin ibadet edebileceği, sıcak, güzel, nezih bir ortam. Aynı şekilde, aynı büyüklükte tam karşısında bayanlar mescidimiz var. Bununla beraber bayan ve erkeklerin ayrı ayrı girişlerde ibadet yapmasını sağlamış olduk. Bu şekilde hem mescidimizin hem de hastanemizin güvenliği konusunda çok titiz bir adım atmış olduk. Hem polikliniğimizden hizmet alanlara hem laboratuar ve röntgen’de hizmet alanlara hem de yatan hasta bölümünde hizmet alanlara hizmet verecek bir ortam oluştu. Estetik bir yer kazandırdık. Bu alanda buraya yardım veren hayırseverlerimizin hemen hemen hepsi isimlerinin açıklamamızı istemediler. Allah onların yardımlarını kabul etsin. Bu hayırları ölülerine şefaat olsun. Biz de böylesine huzurlu bir ibadethanenin hastanemize kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

 

YENİ BİR İHALE SÜRECİ BİZLERİ BEKLİYOR GİBİ GÖRÜNÜYOR

Hastane kantinlerinin tahliyesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Göçmen, “Acil kantini ile ilgili normal süreç mevzuat gereği olan bir şey. Sorumluluklar yerine gelmediği için mevzuat halinde önce sözleşmesi feshedildi. Sonucunda kanunlar çerçevesinde gereği yapıldı. Şu anda yeni bir ihale süreci bizleri bekliyor gibi görünüyor. Ama ayrıntılar Genel Sekreterliğin ukdesinde. Buradaki ihaleyi yapan ve ihale sonrasında sözleşmeyi fesheden yine Genel Sekreterliğimiz. Bize de gerek durumlarda açıklama yapacaklar. Genel sekreterlik bununla ilgili planlama yapıyor. O planlama neticesinde sürecin nasıl ilerleyeceğini hep beraber göreceğiz. İhale 1 milyon liralık yüksek bir rakamdı. Biliyorsunuz ihale süreci de idarelerin kontrol edebileceği bir süreç değildir. Ortalama bir fiat belirlenir, bu fiyat üzerinden kişiler kendi kapasitelerine göre arttırırlar. Bu arkadaşlarımız bu şekilde uygun gördüler. Ama sonra ne oldu bilmiyoruz. Ama yükümlülükler yerine getirilmeyince tahliye edildiler” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş