İNEGÖL’ÜN AK KADROLARINDAN TÜRKMENLERE 2 YARDIM TIRI

AK Parti Genel Merkezi talimatı ile Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım tırları hazırlanması konusunda çalışmalarını bir kaç haftadır uğrun bir şekilde sürdüren İnegöl AK Parti İlçe Teşkilatı, toplanan yardımlarla hazırlanan iki tırını Türkmenlere ulaştırmak üzere uğurladı.

Yayınlama: 16.02.2016
472
A+
A-

Yardım tırını uğurlama törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, Gençlik Kolları Başkanı Semih Şeherlive çok sayıda AK Partili vatandaş katıldı.

 

VEREN ELİZ ÇOK ŞÜKÜR






Törende ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün çok hayırlı bir hizmetin, sizlerin son bir kaç haftadır yoğun bir şekilde çalıştığınız hizmetin başlangıcını vermek adına burada toplandık. Öncelikle bu millet geçmişte oraya da asker gönderdi, Pakistan’da asker gönderdi, Somali’ye de sahip çıktı, Sudan’a da sahip çıktı, velhasıl dünya mazlumlarına her zaman sahip çıktı. Genel Merkezimizin başlattığı bu organizasyonla da ilçe başkanımızın talimatları ile tüm ilçe olarak seferber oldu. Bugün de tabiri yerindeyse tıka basa doldurduğumuz o iki tırı hayırlısıyla uğurlayacağız. Allah’a sonsuz kere şükürler olsun ki bu yardımları yapacak gücümüz var. Veren eliz çok şükür. Allah hep böyle olmasını da nasip etsin” dedi.

 

KARDEŞLİK SIKINTILI ZAMANLARDA BELLİ OLUR

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ise, “Bugün burada, Suriye’de yaşayan Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize yapacağımız yardımlardan oluşan iki tırdan oluşan yardım malzemelerini göndermek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman değil yanı başında, dünyanın hiç bir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurlarıyla insanların zulüm görmesine seyirci kalamayacağını tüm dünya’ya göstermiştir. Bu sebeple kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın duruma karşı göstermiş olduğu özel hassasiyet sebebi neticesinde, genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak tüm Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlatılmıştır. Yapılan görüşmeler neticesinde bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerin; çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri olduğu tespit edilmiştir. Suriye’deki çatışmalar son dönemde şiddetini artırırken, en çok acıyı, Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerimiz çekiyor. Bir yandan Esed rejimi, bir yandan Rus bombaları altında yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine, Allah’a şükürler olsun ki; Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen yardımlarla her geçen gün farklı kesimlerden destek yağıyor. Dost, komşu ülke Suriye’de mazlumlara hem Türkiye olarak hem de İnegöl olarak yardımlar ilk günden itibaren devam ediyor. Bir taraftan savaş devam ederken, kışında bastırmasıyla imkânlar iyice kısıtlı hale geldi. Dostluk, kardeşlik sıkıntılı zamanlarda belli olur. Bizde dostluğumuzu en iyi şekilde göstermeye devam ediyoruz. Tek temennimiz savaşın ve zulmün bir an önce bitmesi. Ancak hayat normale dönene kadar yardımlarımızı bölgeye göndermeye devam edeceğiz” dedi.

 

YARDIM MALZEMELERİ

Tırların içinde bulunan yardım malzemeleri hakkında bilgi veren Demirel, “AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı olarak Başbakanımız Prof Dr Ahmet Davutoğlu’nun talimatları ile bizde elimizden geleni yaparak bu kervanda yerimizi almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gönderdiğimiz yardım malzemelerini sayacak olursak; battaniye, un, konserve, reçel, salça, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, peçete, ıslak mendil, hijyenik malzeme, ilaç, bulgur, nohut, kırmızı mercimek, bebek bisküvisi, ayakkabı, süt ve giyim eşyaları… İnegöl halkı bir kez daha kendini ispatladı. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen iş adamlarımıza, hayırseverlere ve bu yardımların toplanmasında büyük katkısı olan teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş