İnegöl’ün tarihi dokusuna sahip çıkılıyor

İnegöl Belediyesi tarafından İshakpaşa Külliyesi ve yakın çevresi, Kasımefendi ve Suyolu Caddeleri ile 3.Derece Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu kapsamında yürütülecek çalışmalarla alakalı olarak Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu üyeleri ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yayınlama: 02.12.2015
571
A+
A-

Toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat KOCA, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Serpil ARIK ile kurul üyelerinden Raportör Şehir Plancısı Umut Ünsal GÖKTAŞ, Prof. Dr. Murat TAŞ, Yrd. Doç. Dr. Bülent Nuri KLAVUZ, Yrd. Doç. Dr. Nazire DİKER, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz ALP, Yrd. Doç. Dr. Mevlüde KAPTI ve Düzce Vali Yardımcısı Kazım KARABULUT katıldı.

 

Toplantı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl kent merkezinde 22 hektarlık alanı kapsayan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İnegöl İshakpaşa Külliyesi ve yakın çevresi, Kasımefendi ve Suyolu Caddeleri ile 3.Derece Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede Koruma Amaçlı İmar Planında revizyon çalışması TAHA ORHAN şehir planlama şirketi tarafından hazırlanmış olup, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun onayına sunulmuştur. Onaya sunulan bu plan çalışmasında, koruma amaçlı imar planı kapsamında kalan “Belediye Kültür Sarayının” kaldırılarak o bölgede meydan ve otopark alanı yapılması da önerilmiştir” dedi.






 

Yapılan çalışma ile tarihi dokunun korunmasına yönelik öneriler ve mülkiyet sorunlarına çözüm alternatifleri de üretilmiştir diyen Aktaş; “Kurul üyeleri ile bundan sonra yürütülecek çalışmaların yol haritasını çıkarma noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Şehrimizin modern bir görünüme kavuşması, geçmişinin bugüne ve yarına sağlıklı bir şekilde yansıtılması adına, kentimizin çehresinin daha da güzelleşmesi ve estetik bir yapıya dönüşmesi için çalışmalarımızı planlı ve sistemli bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Aktaş; “Koruma kapsamında olup belediye tarafından restore edilerek halkımızın kullanımına açılan Kent Müzesi, Mobilya Müzesi, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi, Tarihi Kapalı Çarşı, Ahmet Türkel Aşevi, İshakpaşa Külliyesi çevresinde yapılan dükkanlar, Kasım Efendi Mahalle Konağı ve çalışması devam eden Beylik Hanı’nı kurul üyelerimiz ile birlikte gezdik. Bu güzel örneklerden hareketle şehrin geçmişine bağlılığını artıracak ve şehrin tarihi dokusuna uygun mimari bir bütünlük kazandıracağını düşündüğümüz bu projenin ilçemize artı bir değer katmasını temenni ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş