İNESMEK’e 3 bin 200 başvuru

İNESMEK’i ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl İNESMEK’e başvuru yapan 3 bin 200 vatandaş olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 22.10.2015
534
A+
A-

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İNESMEK’i ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

 






3 BİN 200 BAŞVURU

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, “2011 yılında sosyal belediyecilik projeleri kapsamında başlattığımız önemli çalışmalardan biri olan İNESMEK kurslarımızın 5. Yılına bu yılda halkımızın yoğun talebi ve katılımıyla start vermiş bulunuyoruz. 1 Eylül itibariyle başlayan 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İNESMEK kurslarımıza bu yıl 3200 hemşerimiz başvuru yapmıştır. Belediyemizin bir eğitim ve kültür hizmeti olan İNESMEK, kültür ve sanat eğitimleriyle İnegöl’ün sosyal hayatını yönlendirirken, ücretsiz olarak sunduğu meslek eğitimleri ile ilçemizde önemli bir boşluğu dolduruyor. Her eğitim döneminde hizmet alanını daha da genişleten İNESMEK kurslarımız, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 27 farklı branşta, 46 grupla, 21 usta öğretici ile 1015 kursiyere eğitim vermektedir. Bu yıl 10 farklı kurs merkezinde hizmet vereceğiz. Kurs Merkezlerimiz; Nuri Doğrul Kurs Merkezi, Cuma Mahallesi Kurs Merkezi, Gençlik Merkezi, Tahtaköprü Mahallesi Kurs Merkezi, Kurşunlu Mahallesi Kurs Merkezi, Cerrah Mahallesi Kurs Merkezi, Yenice Mahallesi Kurs Merkezi, Huzur Mahallesi Kurs Merkezi, Akhisar Mahallesi Kurs Merkezi ve Alanyurt Kurs Merkezi”

           

GELENEKSEL SANATLARIN YAŞATILDIĞI BİR EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

“Bugün gelinen noktada İNESMEK hobi olarak gidilen bir kurs olmaktan ziyade insanların meslek sahibi olduğu, aldığı eğitim sonucunda mesleklerinde terfii ettiği, insanların hobi olarak yaptığı çalışmalarını meslek haline getirdiği, çalışmalarıyla farklı şehirlerde sergiler açarak İnegöl’ümüzü tanıttığı, ev hanımlarımızın girişimciliğe ilk adımlarını attığı, oluşturulan atölyelerde geleneksel sanatların yaşatıldığı bir eğitim merkezi haline geldi. Artık iş ilanlarında İNESMEK sertifikalı eleman arandığını görüyoruz. Bu da yaptığımız işin amacına ulaştığının ve doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. 5 yılda yaklaşık 10 bin kursiyer yetiştiren İNESMEK, inanıyorum ki halkımızın ilgisi ve desteğiyle bugün 10 olan kurs merkezi sayısını önümüzdeki yıllarda daha da arttırarak çalışmalarına devam edecektir. Bu duygu ve temenniler ile ‘Cuma Mahallesi Kurs Merkezi’mizin hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş