İşaret Dili Kursiyerleri sertifikalarını aldı

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen 120 saatlik işaret dili kursunda eğitim alan 40 kursiyer sertifikalarına kavuştular.

Yayınlama: 08.04.2016
473
A+
A-

Dün HEM binasında düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça ve eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, eğitmenler ve kursiyerler katılım gösterdiler.

 

ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ






Tören esnasında konuşan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, “Bu kursumuzu ilk defa açıyoruz. Yılda 200 çeşit kurs açıyoruz. Halk arasında sağır ve dilsiz diye tabir ettiğimiz engelli vatandaşlarımız var. Pek çok iş kolunda bu kardeşlerimizin de iletişim kurması gerekiyor. Çok önemli bir ihtiyacı gidereceğine inanıyorum. Yaklaşık 2 ay süren kursumuza ilgi yoğundu ve katılım düşmeden tamamlandı. Çok farklı alanlarda çalışanlar bizim kursiyerimiz oldu. Bursa’dan haftanın 3 günü gelerek bu eğitimleri veren Şefika Ceyhan hocamıza teşekkür ediyorum. Şuan 2. kursumuz da 23 yaş engelli kursiyerlerimize, öğretmen ve velilere ortak olarak verilmeye devam ediyor” dedi.

 

BU TÜR KURSLARA YOĞUN İLGİ VAR

Halkın bu tür kurslara yoğun talep gösterdiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Halk Eğitim Merkezimiz de bu ihtiyacı karşılıyor. Kurs çeşitlerini artıran tüm Halk Eğitim yönetici ve öğretmenlerini kutluyorum. Kursa katılan kursiyerlerin belgelerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

HER MESLEK GRUBUNDAN KURSİYER VAR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, “Toplumuzda önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Konuşma engelli vatandaşlarımız günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çevresiyle iletişim kurmak zorunda. Onları anlayabilmemiz lazım. Kursa katılanlar arasında çok farklı meslek gruplarında olanlar var. Mesela bir din görevlisi kardeşimiz var, bu engeli olan vatandaşlarımıza hitap edebilmek için, cemaatine işaret diliyle bilgi vermeyi düşünüyor. Özel eğitimde görevli öğretmenlerimiz var. Ben kursa katılan tüm kursiyerleri kutluyor, kursu veren öğretmenimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş