İslam terörle bağdaştırılamaz

Posoflular Derneği’ne yaptığı ziyarette konuşan İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, İslam’ın terörle bağdaşmayacağını ifade ederek, İslam dininin barış ve huzur dini olduğunu vurguladı.

Yayınlama: 08.02.2016
578
A+
A-

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, kısa bir süre önce yapılan kongreyle yeni yönetimini belirleyen Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret ederek yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette dernek üyeleriyle kısa bir sohbette gerçekleştirildi.

 

Posof Dernek Başkanı Özgen Kurşun’un konuşmasıyla başlayan ziyarette Kurşun, “Hemşerilerimiz mütedeyyin insanlardır. Dini hassasiyetleri yüksektir. Hak hukuka riayet ederler. Vatanperverdirler. Bulundukları topluma artı değer katarlar. Bu özelliklerimizi güçlendirmek adına her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu akşamki programda bunlardan biridir” dedi. Kurşun, Müftü Güzel’e de ziyareti için teşekkür etti.






 

KULLUK BİLİNCİ KAYBOLUNCA SORUN BAŞLIYOR

Posofluların saf ve temiz insanlar olduğunu dile getirerek sohbete başlayan İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ise İslam’ın son din olduğuna vurgu yaptı. İslam dininin Hz. Adem’den bu yana geçen sürede tüm insanlığı kucakladığını, aile yaşamına ve neslin devamına önem verdiğini kaydeden Güzel, “Dünyaya gelmek için biz bir dilekçe vermedik. Allah bizi kulluk etmek için gönderdi. İnsanlar arasında ne zaman bir huzursuzluk, ne zaman bir kargaşa var ise kulluk bilincini yerine getirmeyişimizdendir” dedi.

 

İSLAM TERÖRLE BAĞDAŞTIRILAMAZ

Müslüman’ın kısa tarifinin; elinden, dilinden diğer insanların emin olduğu kimse anlamına geldiğini ifade eden Müftü Güzel, İslam’ın terörle bağdaştırılamayacağını da söyledi. Kazım Güzel, İslam’ın barış ve huzur dini olduğunu belirterek, “Mümin olan kimse emniyet ve güven içinde olan demektir. İslam, yaratanı ile barış içinde, yaratılanlarla barış içinde ve kendiyle barış içinde olan insanlar olmamızı istiyor. Böyle bir dine karşı olan insan, insanlık düşmanıdır. Bu yüzden ben diyorum ki ‘Bir adam İslam düşmanı ise insanlık düşmanıdır.’ Bundan dolayı Müslümanlar kardeştir. İslam teslim dinidir. Allah’a teslimiyeti emreder. Buna karşı kim karşı çıkar; zalim, hain, alçak ve ne varsa bunlar karşı çıkar” diye konuştu.

 

Ayet ve hadisler ile çeşitli menkıbelerle sohbeti renklendiren Müftü Güzel, “Birilerine kötülük ettikçe bu dünyadaki sevapları öbür dünyada başkalarına dağıtırsın. Bir İslam büyüğü oğullarına nasihat etmiş. Birilerine kötülük edecekseniz bana edin. Ahrette sevaplarınız başkasına gitmesin. Babanıza gitsin de az zayi olun, demiş. Bundan dolayı kötülüklerden uzak durmalı ve iyi şeyler istemeli ve yapmalıyız” dedi.

 

Program sonunda Dernek yöneticileri, Müftü Güzel’e Posof yöresine ait katmer ve kete ikramında bulundu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş