İşten çıkarılan işçiler eylem yaptı

İnegöl’de UEDAŞ tarafından geçtiğimiz ay işten çıkarılan 8 işçi UEDAŞ binası önünde eylem yaptı. İşçilere Enerji-Sen ve CHP İlçe Teşkilatı da destek verdi.

Yayınlama: 08.01.2015
633
A+
A-

UEDAŞ önünde toplanan kalabalık ‘işimizi geri istiyoruz’, ‘biz haklıyız, biz kazanacağız’ ve ‘direne direne kazanacağız’ sloganları attılar.

 

İNEGÖL HALKINI MAĞDUR ETTİLER






İşten çıkarılan işçilere destek veren Enerji-Sen temsilcisi Süleyman Keskin sendikaya üye olan işçilerin hukuksuz bir şekilde işten atıldığını söyleyerek, “Yoğun kar yağışının yaşandığı bu dönemde İnegöl’de 8 arkadaşımızı işten atarak, İnegöl halkını 6 gün boyunca karanlığa mahkum ettiler. İnegöl halkını mağdur ettiler” dedi.

 

BU BİR REZİLLİKTİR

Hayriye Köyü sakinlerinden Süleyman Tümer ise UEDAŞ’ın duyarsızlığının vatandaşa hakaret olduğunu belirterek, “Köye arızayı tamir etmek için 1 kişi geldi. Köylüler bulaşık çamaşır yıkayamadı ve banyo yapamadı. Birbirimizle kavga eder hale geldik. 9 tam gündür köyümüzde elektrik yoktu. Bu bir rezilliktir” ifadelerini kullandı.

 

SENDİKAYA KATILDIĞIMIZ İÇİN İŞTEN ÇIKARILDIK

İşten çıkarılan işçiler adına konuşan Rıdvan Yıldız ise şu ifadeleri kullandı; “1 Aralık itibari ile İnegöl Yıldırım ve Nilüfer işletmelerde sendikal örgütlenme çalışmalarımıza başladık. Ancak 2 Aralık günü işverenin anlamsız bir tutumuyla karşı karşıya kaldık. Enerji-Sen altında sendikal örgütlenmeyi durdurmak için toplam 16 işçi kardeşimiz farklı gerekçelerle işten çıkarıldı. İnegöl bu olayın tam merkezinde olduğu için burada 8 arkadaşımız işsiz kaldı. Ancak geçen hafta başlayan kar yağışı nedeniyle 80’e yakın köyümüzde ve şehir merkezinde yaşanan elektrik arızaları yerel ve ulusal basında yer aldı. Burada en çok sıkıntıyı köylülerimiz yaşadı. Halkın ulaşamadığı ihbar servisi ve yöneticilerin umursamazlığı nedeniyle halk bizzat arıza servisine gelerek çözüm aradı. UEDAŞ yöneticileri de yoğun kar yağışını bahane etti. Yaşanan olumsuzlukların arkasına sığınarak mülki amiri yanlış bilgilendirdiler. Olmayan arıza türlerini öne sürdüler” dedi.

 

ÖZEL ŞİRKETLERİN TEK AMACI PARA KAZANMAKTIR

Son olarak konuşan Hayriye Köyü Muhtarı Basri Yıldırım’da hükümetin özelleştirme politikalarını eleştirerek “9 gün süreyle arıza servisine telefon etmekle hiçbir sonuca ulaşamadık. Geldik burada nöbet bekledik. 9 gün sonra elektriğe kavuştuk. Yazın tedbir alsalardı bu durum yaşanmayacaktı. Bunların nedeni ise yapılan özelleştirmelerdir. Bir ülkede enerjiyi, telefonu, petrolü özelleştirirseniz yarın karşınıza başka sorunlar çıkar. Özel şirketlerin tek amacı para kazanmaktır” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş