İTSO’DAN SANAYİCİ ÜYELERİNE 6948 SAYILI SANAYİ SİCİL KANUNU UYARISI Yıllık işletme cetvelinizi bildirin

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), sanayi üretimi yapan üyelerini 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun gerekleri konusunda uyardı. Uyarıda sanayi işletmelerinin 2015 yılına ait işletme cetvellerini bu yıl Nisan ayı sonuna kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne vermesi gerektiği, aksi halde 844 lira para cezası ödemek zorunda kalacakları belirtildi.

Yayınlama: 09.02.2016
466
A+
A-

 

Yazılı bir açıklama yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 2. Maddesi’nin gereği olarak sanayi işletmelerinin, “Sanayi Sicil Belgesi” alması gerektiğini vurguladı. Başkan Anıl, aynı kanunun 5. maddesine göre de sanayi sicil belgesine sahip firmaların bir yıllık faaliyetlerini gösteren “Yıllık İşletme Cetvellerini” her yılsonundan itibaren en geç 4 ay içinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne vermeleri gerektiğini belirtti. 

 






ONLİNE BAŞVURU MÜMKÜN

İTSO Başkanı Metin Anıl, dileyen sanayi işletmelerinin “sanayisicil.sanayi.gov.tr” internet adresinden kullanıcı kaydı yaparak yıllık işletme cetvellerini online girebileceklerini söyledi. Başkan Anıl, kanunun ilgili maddesine göre, süresi içinde Yıllık İşletme Cetvellerini vermeyen işletmelere 844 lira idari para cezası uygulanacağını belirterek, “Üyelerimizin bu konuda mağduriyet yaşamamaları istemiyoruz. İşletme Cetvellerinin Bilim, Sanayi İl Müdürlüğü’ne bildirilmesi konusunda yardıma ihtiyacı olan üyelerimize odamız personeli gerekli desteği verecektir” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş