Kafalar karışık!

Kent Konseyi’nin gündeme getirdiği ve İnegöl Belediye Meclisi tarafından da onaylanan kaldırım işgalleriyle ilgili gözler projenin uygulanacağı 2 Şubat tarihine çevrildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan esnaf ve vatandaşlar ikiye bölündü.

Yayınlama: 29.01.2015
721
A+
A-

Kent Konseyi’nin Kaldırım İşgalleri Projesi’nin gündeme gelmesinin ardından, İnegöl Belediye Meclisi de projeyi onaylayarak, 2 Şubat tarihinde uygulanacağını esnaflara iletmişti. 2 Şubatta uygulanmaya başlayacak olan proje için vatandaşlar ve esnaf görüşlerini dile getirdi.

 

EŞYALARI İÇERİYE KOYSAM ÇALIŞACAK YER KALMAZ






Dükkânında yer olmadığı mecburi olarak dışarıya sergi açtıklarını belirten Çınarlar Altı Esnaflarından Recep Serbest, “Bunu kabul etmiyorum. Trafiğe açık olan bölgelerde bunu uygulayabilirsiniz ama trafiğe kapalı olan alanlarda bunun uygulanmasını mantıklı bulmuyorum. Benim dükkânım çok dar. Bu nedenle de dışarıya çıkarmak zorunda kalıyorum. Eşyaları içeriye koysam içeride bana çalışacak yer kalmaz. Bu nedenle de bu uygulamanın trafiğe kapalı olan yerlerde uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

BURASI TRAFİĞE AÇIK BİR YER DEĞİL

İsminin Mehmet Eriş olduğunu ifade eden bir çarşı esnafı, “Kanunda diyor ki, trafiğe açık alanda kaldırım işgalleri yasaktır. Burası trafiğe açık bir yer değil. Buradan ne TIR geçiyor ne de kamyon geçiyor. Bunun öbür dünyası var. Ama bazı alanlarda bu uygulamanın uygulanması da lazım… Bazen bizlerde yürümekte zorluk çekiyoruz ama bu gibi alanlar trafiğe açık alanlar. Trafiğe kapalı alanlarda bu uygulama bence yersiz” dedi.

 

OSMANLI’DAN GELEN BİR ŞEY

Bir diğer çarşı esnafı Fatma Kaydı ise, “Uygulama başlatılacak ama esnafın hiçbiri memnun değil bu uygulamadan. Bizim Osmanlı’dan gelen bir şey. Yani herkes ürünlerini bir şekilde sergiliyor. Aslında kaldırımların işgali olarak öncelikle kahvelere bakılması lazım. Yayalarımızın da rahatsız olmayacağı şekilde bir uygulama yapılabilir. Dediğim gibi Osmanlı’dan gelen bir gelenek ben sürdürülmesinden yanayım” şeklinde konuştu.

 

AŞIRIYA KAÇANLARDAN BİZDE RAHATSIZIZ

Uygulamanın teoride uygun ama uygulamada yanlış olduğunu belirten bir diğer esnaf Hakan Memiş, “Kendi düşüncem kaldırım işgalleri teoride doğru ama uygulamada yanlış olduğunu düşünüyorum. Muhakkak ki doğru bir uygulama ama güzergâhın yeri ve durumuna göre uygulanabilir. Örnekleme yaparsak, trafiğin olmadığı bölgelerde bu duruma müsaade edilebilir. Bazı yerlerde görüyoruz. Kaldırımlarda insanlar yürüyemiyor. Bu gibi bölgelerde bu uygulamanın faydası olabilir. Bunu yapabilecek en iyi mercide Belediyenin Zabıta bölümü. Yani kendi şahsim düşüncem, bölgeye göre hareket edilmeli. Bölge eğer müsait ise 30-40-50 cm gibi uygulama yapılabilir. Bazı yerlerde kesinlikle uygulanmamalı. Bunun zaten bu şekilde uygulamanın çıkarılması aşırılıklardan dolayı. Onlardan bizde tabi ki rahatsızız. Kendi ailemiz var. Kendi ailemizin yürümekte zorlandığı yerleri görüyoruz. O açıdan doğru. Ama uygulamada biraz daha esneklik yapılabilir” dedi.

 

VATANDAŞLARIN HEPSİ RAZI

Esnafların düşüncelerini ifade ettikten sonra kaldırımlarda yürüyen vatandaşların hepsi ise uygulamanın güzel olduğunu ve eğer Belediyenin taviz vermesi durumunda yine durumun değişmeyeceğini ifade ettiler. İnegöl’de yol ortasında yürümelerinin nedenini kaldırım işgallerine bağlayan Abdullah Çiçek, “Bence kaldırım işgalleri hakkında çıkan karara bütün esnaf uymalı. Eğer belediye bu konuda geri adım atıp, yine taviz verir ise, yani 40 cm değil de 20 cm uygulayacağız derse, inanın o 20 cm’lik alan iki hafta sonra 1 metreyi bulur. Bu neden ile Belediye kararında durmalı. Ve bu kararın üzerine de gitmeli. Çünkü yaşananlar ortada. Etrafınıza bakar mısınız. İnsanların yan yana yürüyemeyeceği kaldırımlar var. Bence uygulama çok iyi. Ve uygulamanın başlangıcı itibari ile yayalar için çok daha iyi olacak” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş