Kar yağışıyla birlikte hayat durdu

İki gündür etkisini sürdüren kar yağışı İnegöl’de yaşamı olumsuz etkilemeye devam diyor. Hava sıcaklığının eksilere düşmesiyle yol üzerinde oluşan buzlanmayla birlikte yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 20.02.2015
637
A+
A-

MEZİTLER FELÇ OLDU

Türkiye genelinde olduğu gibi önceki gün sabah saatlerinde İnegöl’ü de esir alan yoğun kar yağışı hayatı ve ulaşımı olumsuz etkilemeye başladı. Önceki gün sabah saatlerinde başlayıp dün de devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa-Ankara karayolunun Mezitler bölgesinde trafik akışı zaman zaman kapandı. Önceki akşam hava sıcaklığının eksilere düşmesiyle birlikte oluşan gizli buzlanmayla birlikte trafik kazaları meydana geldi. Akşam saatlerinde buz nedeniyle Tır, kamyon ve özel otomobillerin çarptığı zincirleme kazalar nedeniyle Bursa-Ankara karayolunun gidiş ve dönüş olmak üzere Mezitler mevkiinde trafik felç oldu. Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri ile İnegöl Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, hem Bursa’dan Ankara istikametine, hem de Ankara’dan Bursa istikametine gitmek isteyen araçların sürücülerini uyardı.

 






YOLLAR BUZ PİSTİNE DÖNDÜ

Karayolu üzerinde oluşan buzlanma nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı. Kayan TIR’lar su kanalına düştü. Dün de Akkoyun mevkiinde sıfır otomobil taşıyan TIR, kayarak su kanalı içerisinde yan yattı.

 

TIR’LARA GEÇİŞ YOK

Ankara ve Bursa istikametine gitmek isteyen TIR’ların geçişine izin verilmedi. Seyrine izin verilmeyen TIR’lar güvenli bölgelere çekildi.

 

KARAYOLLARI ÇALIŞIYOR

Mezitler bölgesinde kar yağışı nedeniyle zaman zaman kapanan karayolu, Karayolları greyderleri ve kar kürüme araçları ile açılıyor. Açılan yol üzerinde tuzlama çalışmaları da yapılıyor.

 

50 KÖY YOLU AÇILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle İnegöl’e bağlı mahallelerin yolları da kapandı. Dün gün boyunca süren kar yağışı sonucunda bir anda 50 mahallenin yolu kapandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ile İnegöl Belediyesi ekipleri, kapanan köy yollarına çalışmalarını sürdürüyor. Açılan köy yolları yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapanıyor. Greyder, kar kürüme araçlarının sürücüleri mesai mefhumu aramadan çalışmalarını sürdürüyor.

 

ÖZEL DURUMLAR 1. SIRADA

Açılmasına rağmen kısa sürede kapanan mahalle yolları tekrar tekrar açılıyor. Hastası veya cenaze olan mahallelerin yollarına öncelik tanınıyor.

 

TIR SÜRÜCÜLERİ İSYAN ETTİ

Güvenli bölgeye çekilen TIR’ların sürücüleri, “İki gündür burada bekliyoruz. Ailemiz bizi bekliyor. Yolların bir an önce açılmasını istiyoruz. Karayolları ekiplerinin işini çabuk yapsın. İki gündür burada yaşıyoruz. Hayat şartlarımız zorlaşıyor. Yetkililerin bize yardım etmesini bekliyoruz” dediler.

 

PERŞEMBE PAZARINA KAR ENGELİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Perşembe pazaryerinde de esnaflar tezgâh açamadı. Yolların kapalı olması nedeniyle şehir dışından gelemeyen esnaflar nedeniyle Perşembe pazarında incin top oynadı. Vatandaşlar, İnegöl’deki esnafların bulunduğu 15 tezgâhtan alışveriş yapabildiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş