“Kasım seçimlerini iple çekiyoruz”

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ülke genelindeki durum ve piyasalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bu genel seçimlerin ülkemiz adına hayırlı olmasını umuyorum. Esnaf ve sanatkârımızın da büyük bir beklentisi var. Hepimiz Kasım seçimlerini iple çekiyoruz” dedi.

Yayınlama: 22.09.2015
518
A+
A-

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ülke genelindeki durum ve piyasalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

“ESNAF VE SANATKÂRIN BÜYÜK BEKLENTİSİ VAR”






Türkiye’nin son zamanlarda en büyük sıkıntısının terör olayları olduğunu belirten İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İnşallah yavaşlar ve biter. İç barış sağlanır ve herkes ekonomiye yönelir diye düşünüyorum. Türkiye’de ekonomi çok önemlidir. Herkesin bir kredi borcu var. Çalışanın da işverenin de düzenli yürüyen ödemeleri var. 2014 Mart yerel seçimleri, arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Haziran 2015 genel seçimleri ve Kasım 2015 derken halk yoruldu. Bu seçimden sonra işler düzelecek, bu seçimden sonra işler açılacak derken bu günlere geldik. Artık esnafın dayanacak gücü yok. Bu genel seçimlerin ülkemiz adına hayırlı olmasını umuyorum. Esnaf ve sanatkârımızın da büyük bir beklentisi var. Hepimiz Kasım seçimlerini iple çekiyoruz. İnegöl’de 3-8 Kasım MODEF Expo fuarı düzenlenecek. Bu fuarla birlikte çıkışa geçip yurtiçinden, yurtdışından yeni müşterilerimizin oluşmasına ve yurtiçindeki ekonominin tekrar rayına oturmasını umut ediyorum” dedi.

 

“İNEGÖL’ÜN HIZINA ANCAK TÜRKİYE GENELİ ULAŞABİLİR”

Türkiye’de sorunlar yaşanırken komşu ülkelerde de çok ciddi sorunlar yaşandığını aktaran Ayhan, “Onlarda ne ekonomi kaldı ne başka bir şey… İç savaş ülkelerini paramparça etti. Özellikle Suriye, Irak bizim için çok değerli müşterilerdir. Bizim bu düzenimizi tekrar rayına oturtmamız için gerçekten 2016 yılında da çok büyük mücadeleler vermemiz gerekiyor. Yeter ki bu ekonominin taşları yerine otursun. Terörün bitmesini ve hükümetin kurulmasını temenni ediyoruz. Bu tek başına da olabilir koalisyon da olabilir. En kötüsü hükümetin kurulmamasıdır. Dolar 3 TL’lere kadar çıktı. Hammaddeye devamlı zam geliyor fakat satışlarımız yerinde sayıyor. Bunların yerine oturması demek Türkiye’nin nefes alması demektir. Büyük bir beklentimiz ve isteğimiz var. Türkiye genç ve çalışkan bir nüfusa sahip. Özellikle İnegöl mobilyacısı çok atılgandır. Yurtiçi ve yurtdışında her türlü fuarlara katılır, mağazalar açar, üretim yerlerini büyütür, kredilerle makineler alır, çalışan sayısını artırır… İnegöl’ün hızına ancak Türkiye geneli ulaşabilir. Büyük iller de dâhil hiçbir yerde kişi sayısına göre bu kadar yüksek atılımın yapıldığı başka bir yer olduğunu düşünmüyorum. İnegöl’ün her tarafı mobilya fabrikaları ile çevrildi. Daha yeni fabrikalar yapılacak. Odamız tarafından orta ve küçük ölçekli esnaflarımıza yönelik yeni ihtisas mobilya sanayimizdeki mini fabrika yerleri yapma düşüncemiz var. Bunlar ekonomi iyi olursa olacak işlerdir. Çalışan sayılarımız artacak. İnegöl ihracat rakamları artacak. Türkiye’nin ihracat rakamları artacak. Biz hırslı ve heyecanlı insanlarız. Yeter ki önümüzü görelim, geleceğimiz aydınlık ve parlak olsun. İnsanlarımız ülkesini, vatanını, bayrağını sevsin, çalışsın, tembellik yapmayalım, ağırlığımız, işimiz, ekonomimiz olsun. Bu düşüncedeyiz… Esnaf demek barışı, huzuru seven insanlar demektir. Huzurun ve barışın olduğu yerde de ekonomi olur. Tüm ilçe halkımızın yaklaşan Kurban Bayramını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş