Kayışoğlu hükümete yüklendi

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, gündem dışı konuşmasında Bursa’nın sorunlarını TBMM’ye taşıyarak hükümete yüklendi.

Yayınlama: 23.01.2016
943
A+
A-

Kayışoğlu, “İnegöl’deki yoğun hava kirliliğini bir türlü çözemediniz. İznik’in dünyaca ünlü surları kimliğine kavuşturulamadı ve turizm merkezi olabilecekken sıradanlığa terk edildi. Bursa her yıl yaklaşık 60 bin civarında göç alıyor ve bu göçe uygun altyapı, sağlık, eğitim hizmetleri sunulamıyor. Bursa’nın verimli ovaları, özellikle Karacabey, yanlış projelerle sanayi bölgelerine ve otobanlara maalesef kurban ediliyor. Kontrolsüz bir şekilde sanayinin isteğiyle Bursa santraller şehrine dönüştü ve irili ufaklı 5 santrali var, hâlâ açılmak istenenler var, bu gidişle Uludağ’a kar yağmayacak” dedi.

 

“MECLİS KÜRSÜSÜNE BEMBEYAZ BİR ÖRTÜ SERECEĞİM”






Konuşmalarını sürdüren Altaca Kayışoğlu, “Bursa’nın en önemli içme suyu barajı olan Doğancı Barajı’na mermer ve taş ocaklarının kiri, bölgedeki köylerin foseptiği akıyor. Yenişehir’de hâlâ Boğazköy Barajı’nda sulama yapılamıyor, Kocasu’da balıklar ölüyor. Mustafakemalpaşa’da, Kestelek’te bor madenleri çıkarılmayı bekliyor. Bursa kaplıca şehri fakat termal yatakları değerlendirilmiyor. İdari açıdan da Bursa, maalesef, saray özentileriyle dolu. Büyükşehir Belediyesince Mudanya Sahil Projesi başlatıldı fakat bitirilmedi, insanlar sahilden mahrum. 1955’ten beri Mudanya Belediyesi’nde olan İskele’yi CHP kazanınca, katakulliyle Büyükşehre verildi. Rektörünüz, CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin öğrencilere verdiği çorbayı engelledi, Fethiye Kültür Merkezini aldı. İl Millî Eğitim Müdürünüz, davaları kazanan müdürleri hukuku hiçe sayarak görevine iade etmedi” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş