Kent Konseyi, Roman kadınları ağırladı

İnegöl Roman Kültürü’nü yaşatma Derneği Bayan üyeleri, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’ni ziyaret etti.

Yayınlama: 10.03.2015
684
A+
A-

Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak, ziyarette özellikle kadınların eğitimleri konusuna vurgu yaparak, ailelerin kız çocuklarının eğitimlerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.

 

YAŞADIKLARI SIKINTILARI İSTİŞARE ETME FIRSATIMIZI OLDU






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak, “Kuşkusuz kadın konusu, sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu değildir. Kadınlar, sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır. Ailede, iş yerinde, sokakta kadına yönelik ekonomik, fiziksel, sözel, cinsel ve psikolojik şiddete son verilmesini; kadınların şiddete karşı korunmasını, yasal haklarını kullanmalarında karşılaştıkları engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Öte yandan kadınlarımızın STK’larda da aktif olması, eğitim alanında ailelerin özellikle kız çocuklarının öğrenimine önem vermesi gerektiğini, özellikle vurgulamak istiyoruz. Kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kuşkusuz sorunun çözümü için her şeyi devletten beklemek doğru değildir. Sivil toplum örgütlerinin de bu konuda çözüm üretmesi gerekir. Ayrımcılığın her türlüsü çirkin ve acı vericidir. Özellikle kadınlara olanı daha kötüdür, biz yaratılanı yaratan dolayı seviyoruz. Bizlerde İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak bu doğrultuda toplum tarafından ötekileşmeye maruz kalan roman kadınlarımızı konseyimizde ağırladık ve dünya kadınlar günü kutladık. Onlarla toplumda yaşadıkları sıkıntıları istişare etme fırsatımızı oldu. Bu istişare sonunda Romanlar Derneği olarak içlerinden seçilecek bir bayan üyenin Kent Konseyi Kadınlar Meclisinde Roman Kadınları temsil etmesine ve yapılacak çalışmalara katılmasına karşılıklı olarak karar verdik” dedi.

 

KADINLAR BİZLERE ALLAH’IN EMANETİDİR

Romanlar Derneği adına açıklama yapan Dernek Başkanı Hasan Lekesizyiğit, ‘’Kadınlar bizlere Allah’ın emanetidir. Ve biz bu emanete sahip çıkmamız ve tüm kadınlarımıza değer vermemiz gerekir.  İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisini de bu güzel ve anlamlı günde bizleri ağırlamaları ve kadınlarımıza değer vermeleri bizleri çok mutlu etti. Maalesef toplumumuzda bazı insanların Romanlara ön yargıları çok fazla ve bizlerde bu bakış acısını değiştirmek için nasip olursa bundan sonra Kent Konseyinde de temsil edileceğiz. Bu konuda Kent Konseyi Başkanımız Sayın Haydar Cerrah ve Kadınlar Meclisimize çok teşekkür ediyoruz. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş