Kitaplar vatandaşın ayağına geldi

Kent Konseyi’nin projelerinden biri olan “Sokak Kitaplığı” vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Çınarlar Altı Çay Bahçesi İşletme Müdürü Selman Vural, bu proje ile vatandaşların okuma ve kendini geliştirmesinin daha kolay olacağını ve Sakak Kitaplığı’nı çay ve kahvehanelerin hepsinde olması gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 04.09.2015
553
A+
A-

Sokak Kitaplığı Porjesi ile vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak isteyen Kent Konseyi, yaptığı çalışmalarla kitapları vatandaşın ayağına götürüyor.

 

DİNİ KİTAPLARDAN DÜNYA KLASİKLERİNE…






Projenin insanlara yararlı olacağını belirten Çınarlaraltı Çay Bahçesi İşletmecisi Selman Vural, “Burada oturanlar başıboş oturuyorlar. Kültür seviyelerini yükseltirler, bilmedikleri şeyleri burada öğrenirler. Yemek kitapları, romanlar, dini kitaplar, dünya klasikleri bulunuyor. Birçok kitap mevcut. Bütün gün burada boş oturuyorlar. Kitabı da ellerine alırsalar kendilerini daha çok geliştirirler. Ellerine sigara yerine kitap alsınlar, farklı şeylerle uğraşmasınlar. İnsanların burada bir şeyler öğrenmesi bizim için de güzel. Bize böyle bir projeyi sundular, biz de hemen kabul ettik. İnsanların faydalanmasını istiyoruz” dedi.

 

PROJEYE ÖN AYAK OLDUK

Projenin İnegöl’e kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirten Selman Vural, “İnsanlarımız daha çok bilinçlenecekler, bilmediklerini öğrenecekler, okuma alışkanlıklarını geliştirecekler, kültür seviyelerini yükseltecekler. Kitap demek bilgi demektir. Bizim işletmemizde artık bir sokak kitaplığı bulunuyor. Diğer işletmelerde de bu projenin hayata geçirilmesini isteriz. Biz buna ön ayak olduk. Genelde masaların üzerinde gazeteler var. Masada kitap olursa, kitap okurken kendisi ile baş başa kalır, bir şeyler öğrenir. Ama televizyona bakarken 50 yerden 50 ses çıkıyor, bir şey öğrenemiyor. Bu sefer ortam geriliyor. Kitap öyle değil. Kitap kahvelerde olmuş olsa insanlar gelişir, daha güzel olur” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş