Kızılay Adana Şube Başkanı Saygılı: Acilen Afet Parkları Oluşturulmalı

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Çanakkale Ayvacık’ta meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin bir kez daha deprem riskini Türkiye’nin gündemine taşıdığını belirterek, “Her an deprem olabileceği akıldan çıkarılmamalı ve her il kendi afet riskini tekrar tekrar gözden geçirmeli” dedi.

Yayınlama: 09.02.2017
865
A+
A-

Saygılı, yaptığı açıklamada, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan artçılar sırasında 12 köyde toplam 300 civarında evin hasar gördüğünü ve bunların büyük çoğunluğunun yaşanılamaz hale geldiğini belirtti. Türk Kızılayı bölgeye anında intikal ettiğini ve yardımların halen devam ettiğini vurgulayan Saygılı, evleri hasar görenlerin yerleştirilmesi için bölgede konteyner kent oluşturulmasının planlandığını kaydetti.

Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerini sunan Saygılı, “Neyse ki can kaybı yok. Devletimiz ve milletimiz birlik olup yaraları saracaktır, bundan şüphemiz yok” diye konuştu.

Her ilin kendi afet riskini tekrar tekrar gözden geçirmesi gerektiğinin altını çizen Saygılı, şöyle devam etti:






“Ülkemiz deprem kuşağında ve Adana’mız da fay hatları üzerinde yer alıyor. Depremin nerede ne zaman olacağını bilemeyiz. Bilim insanlarımız yaptıkları çalışmalar ile oluşan deprem potansiyeli ile ilgili bilgiler veriyor. Marmara’da her an deprem olabileceği gibi bu durum Adana’da da her an yaşanabilir.”

“Acilen afet parkları yapılmalı”

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, çok işlevli kullanılabilecek afet parklarının yapılması gerektiğini her platformda dile getirdiklerini belirterek, “Olağan koşullarda bu parklar halkın dinlenmesi, eğlenmesi spor gibi etkinlikleri için kullanılırken afet anında ve sonrasında su, hijyen, beslenme, barınma, iletişim, enerji gibi ihtiyaçların karşılanması için alt yapı hazırlığı olacak şekilde adeta küçük bir kriz yönetim merkezi olarak inşa edilmeli. Mahalle aralarına yapılan her park bir gün afet olursa kullanılacak alan gözüyle dizayn edilmeli” ifadelerini kullandı.

“Ruhsatlandırma ve yapı denetimi çok önemli”

“Deprem öldürmez, ancak depreme dayanıklı şekilde inşa edilmemiş, uygun araziye inşa edilmemiş yapılar depremde can alır” diyen Saygılı, “Sevdiklerimizle mutlu bir yuvamız olsun diye düşünerek para verip aldığımız yuvalarımız var. Biz vatandaş olarak aldığımız yapıların prosedürlere uygun olup olmadığını, yapı denetimlerinin yapılıp yapılmadığını elbetteki sorgulamalıyız. Belediyelerimiz de bu konularda yüksek düzeyde hassasiyet göstermeli. Çünkü söz konusu olan can güvenliği” şeklinde konuştu.

“Türk Kızılayı depreme hazır”

Ramazan Saygılı, Kızılay’ın bölge afet merkezleri ve şube depolarında, afet durumlarında kullanılacak malzemelerin hazır bekletildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Öte yandan, Kızılay’ın deprem konusunda ücretsiz seminerler düzenlediğine de dikkat çeken Saygılı, “Şubemize ulaşılarak konu ile ilgili bilgi alınabilir. Unutmayalım ki bilmediğimiz şey bizi korkutur. Depreme hazırlıklı olmak en önemlisi” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş