Kosova’da birlik ve beraberlik iftarı

İnegöl Belediyesi, İnegöllü işadamlarının desteği ile İnegöl’ün Kardeş şehri Kosova Mitrovça’da 6. kez iftar çadırı kurdu. İnegöl Belediyesi tarafından kardeş şehir Mitroviça’da açılan iftar çadırına Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu başkanlığında, belediye meclis üyeleri Sedat Öpçiner, Osman Aslan ve iş adamlarının bulunduğu 12 kişilik heyet katıldı.

Yayınlama: 09.07.2015
559
A+
A-

İnegöl’den gelen heyeti Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri, Başkan Yardımcısı, Meclis Başkanı ve protokol karşıladı.

 

İftar sonrası bir açıklama yapan Adil Kansu, Balkan coğrafyasına çok önem verdiklerini ve buralarda hizmetlerinin olduğunu belirtti. Burada yaşayan herkesin İnegöl’de bir parçası olduğunu ifade eden Kansu, bu akraba toplumların birbirine yakınlaşması ile ilgili çalışmaların her zaman sürdürüldüğünü kaydetti.






 

Kansu konuşmasının devamında; “2010 yılından beri İnegöl’den Kosova’ya gönül ve barış köprüsü kurduk. Sponsorlarımız sayesinde gittiğimiz Balkanlarda, binlerle, aynı sofrada suyumuzu ve ekmeğimizi paylaştık. Biz, kökü aynı, dalları ayrılmaz koca bir çınar ağacı gibiyiz. İnanıyorum ki bu akrabalık bağları git gide güçlenecek ve yıkılmaz bir duvar olacaktır. İftarımız bu anlamda önemli bir görevi üstleniyor” şeklinde konuştu.

 

Kansu, “İnegöl Belediyesi Balkanlarda çok güçlü bir dostluk köprüsü inşa etmeyi başardı. Mitroviça’da 600 kişilik iftar soframızı kardeşlerimiz ile birlikte paylaştık. Aynı zamanda Mitroviça belediyesinin belirlediği 200 ihtiyaç sahibi ailemize erzak paketleri dağıttık. Ayrıca bir sonraki günde yine İnegöl Belediyesi olarak bir diğer şehrimiz Priştina’da Eyüp Sultan Vakfının da destekleri ile 800 kişilik iftar çadırı oluşturduk. İnegöl Belediyesi sadece iftar sofraları kurmakla kalmıyor. Tarihsel süreçten gelen ve çeşitli sebeplerle sekteye uğratılan kardeşliğimizi yeniden yeşertiyor. Balkanlar bizim yabancı olduğumuz bir bölge değil. Tarihimize baksınlar. Orada bizim kültürümüzü, örfümüzü ve ruhumuzu göreceklerdir” dedi.

 

Mitroviça’nın Belediye Başkanı Agim Bahtiri ise; İnegöllü konuklar ile birlikte olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Mitroviça hakkında İnegöl’den gelen misafirlerine bilgi veren Bahtiri, iftar programını düzenleyen İnegöl Belediyesi ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

 

Son olarak Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve beraberindeki heyet Kosova Demokratik Türk Partisi Mitroviça şubesine ziyarette bulundular.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş