Kültür Sarayı’nda yıkım başladı

İnegöl Belediye Meclisi tarafından alınan karar sonucu boşaltılan ve üst katlarından yıkılmaya başlanan Kültür Sarayı’nda yıkıma iş makineleri de katıldı. Çalışmanın yaklaşık 15 günde sonuçlanacağını öğrenildi.

Yayınlama: 16.03.2016
431
A+
A-

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, dün Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Kültür Sarayı’nda yapılan yıkım çalışmaları yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

 

YERALTI OTOPARKI VE MEYDAN YAPILACAK






İnegöl Belediyesi olarak ilçemiz çarşı merkezini tekrar dizayn etmek amacıyla hem deprem riski taşıyan hem de fonksiyonelliğini yitirmiş olan Kültür Sarayını yıkarak bu alanın yeni bir düzenlemeyle meydana dönüştürülmesi amacıyla projelerini yürüttüklerini belirten Kansu, “Yaklaşık 30 yıllık bir bina olan Kültür Sarayı binamızın yıkım kararı netleşince aylar öncesinden burada kiracı olan 37 esnafımız bilgilendirilmiş, kendilerinden taahhüt alınmış ve mağdur olmamaları sağlanmıştır. İnegöl Belediyesi mülkiyetindeki Belediye Kültür Sarayı binasının yıkılarak Kültür Sarayı ve çevre parselleri kapsayacak yaklaşık 8 bin metrekare alanda yeraltı otoparkı ve meydan çalışması ile çevre düzenlemesinin projelendirilmesi ve uygulamaları Büyükşehir Belediyemizce yürütülüyor. Görüldüğü üzere şuan binamız tamamen boşaltıldı ve yavaş yavaş yıkım çalışmaları başladı. Bugünde yine ekiplerimiz yıkım çalışmalarına devam ediyor” dedi.

 

PROJENİN DETAYLARI

Binanın yıkımından sonra açılan alanda yapılacak proje hakkında da bilgi veren Kansu, “Giriş-çıkışı trafik sirkülâsyonuna göre planlanacak bir bodrum katlı yeraltı otoparkı düzenlenecek ve otoparktan meydana asansör ile ulaşım imkânı sağlanacaktır. Meydanda yeşil dokusu güçlü bir peyzaj proje ile birlikte oturma alanları oluşturulacak; üst örtüleri ve gölgelikler düzenlenecektir. Bisiklet park alanları oluşturulacaktır. Alandaki trafo kaldırılacaktır. Umumi tuvaletler ile bebek emzirme odası planlanacaktır. Yapılacak olan yeni şehir meydanımızın ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

 

15 GÜN SÜRECEK

Adil Kansu, yıkım çalışmasının yaklaşık 15 gün süreceğini dile getirerek yıkım sırasında verecekleri rahatsızlıktan dolayı da özür diledi.

 

2 SOKAK TRAFİĞE KAPANIYOR

Ayrıca gerçekleştirilecek olan yıkım çalışmaları esnasında mevkideki Elektrik Sokak ve İşletme Sokak, hem bölgedeki çalışmaların aksamaması hem de vatandaşların mağduriyet yaşamamaları nedeniyle 15 gün boyunca trafiğe kapalı olacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş