Kültür Temel Lisesi’den YGS provası

Kültür Temel Liseleri 13 Mart 2016’da yapılacak olan YGS sınavına üç hafta kala, Özel İnegöl, Osmangazi ve Nilüfer Kültür Temel liselerinin katılımı ile Bursa Malcılar Anadolu Lisesi’nde öğrencilerine gerçeğe uygun, ÖSYM standartlarında YGS provası düzenledi.

Yayınlama: 24.02.2016
686
A+
A-

 

Organizasyon ile ilgili bilgi veren Özel İnegöl Kültür Temel Lisesi Müdürü Yıldıray Kara, “Düzenlediğimiz sınav ÖSYM’nin düzenleyeceği YGS sınavına birebir benzeyen bir sınav oldu. Sınavımız devlet lisesinde ve yine devlet müdür ve öğretmenleri arasından oluşturulan sınav komisyonu tarafından yürütüldü. Öğrenciler giriş kapısında İlçe Emniyet Müdürlüğünün görevlendirdiği bir erkek bir bayan polis memuru tarafından giriş belgeleri ve nüfus cüzdanları kontrol edilip sınav solanlarına alındılar. Sınavda öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kalem, silgi, kalemtıraş gibi materyaller ÖSYM tarafından veriliyor.  Bizde aynı şekilde öğrencilerimize ihtiyaç duydukları araç – gereçleri sınavdan önce öğrencilerimizin masalarında hazır hale getirdik. Sınavımız gerçek sınav mahiyetinde olduğu için, nasıl ki gerçek sınavda veliler sınava çocukları ile birlikte gidiyorlarsa bizde velilerimize bilgi vererek onlarında gelmesini istedik. Okul bahçesinde görüştüğümüz veliler yapılan organizasyonun çok iyi düşünüldüğünü ve kendilerini bile heyecanlandırdığını ifade ettiler” dedi.

 






Organizasyonun Koordinatörü Osmangazi Kültür Temel Lisesi Müdürü Önder Özdemir, sınavı neden düzenlediklerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Üniversiteye hazırlanan öğrenciler YGS denemelerini ya okulda ya da evde çözüyordu. Bu durum öğrencilerin sınav stresini atmasına ve gerçek sınava adapte olmasına tam anlamıyla yardımcı olmuyordu. Bu sebeple öğrencilerimize gerçek sınav ortamı oluşturarak öğrencilerimizin hem sınav stresini atmalarını hem de sınavda doğabilecek aksilikleri önceden görmelerini sağlamaya çalıştık.” dedi

 

Kültür Temel Lisesi Öğrencileri ise bu sınavla ilgili; oldukça yararlı bir organizasyon olduğunu ifade ederek sınav öncesinde erken uyumanın önemini, stres kontrolü ve kimliklerdeki eksikliklerin giderilmesi gibi gerçek sınavda kendilerine sorun yaratabilecek durumların bu sınav sayesinde üstesinden gelebileceklerini ifade ettiler.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş