Kurbanlıklar pahalı ama rağbet gördü

Kurban Bayramı nedeni ile yurdun çeşitli yerlerinden kurban satışı gerçekleştirmek için gelen satıcıların hepsi satışlardan memnun olduklarını ifade etti. Hayvan pazarında tek tük hayvan kaldığını belirten satıcılar, kurbanlıkların geçen seneye göre pahalı olmasına rağmen alıcıların rağbet gösterdiklerini ifade etti.

Yayınlama: 22.09.2015
528
A+
A-

Yurdun çeşitli yerlerinden gelerek kurban satışı gerçekleştiren satıcılar, satışlardan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

 

ALLAH’A ŞÜKÜR SATIŞLARDAN MEMNUNUZ






Kars’tan gelen 42 hayvanın hepsini sattığını belirten Mahir Kavlan, “Satışlarımız iyi gitti. Başta biraz pahallı geldiği için alıcılar alışamadılar. Bu nedenle sıkıntılıydı biraz. Kars’tan 42 tane büyükbaş hayvan getirdik. Bu hayvanların hepsini sattık çok şükür. Şu anda pazarda tek tük hayvan var. Alıcılar da son günleri bekliyor biliyorsunuz ama bugün yarın hayvanların hepsi satılır. Çünkü mal gelmedi fazla geçen seneye göre. Bu nedenle hayvan sıkıntısı vardı. Genel olarak Allah’a şükür satışlardan memnunuz” dedi.

 

GEÇEN YIL YEM ÇUVALI 35 LİRAYDI, BU SENE 50 LİRA

Fiyatların normal olduğunu, vatandaşın sokakta konuştuğu fiyatların gerçeği yansıtmadığını belirten Abdurrahman Gündoğdu, “Kurbanlık hayvanları Erzurum’dan getirdik. 40 Tane hayvan getirdik. Şu ana kadar 30 küsur hayvan sattık. Fiyatlar vatandaşların sokakta konuştuğu gibi değil. Geçen yıla nazaran, %30 gibi bir fiyat farkı var, o da hayvanın alışından kaynaklanıyor. Yahni biz hayvanı alırken de pahalı alıyoruz. Tabi bu da buradaki kurbanlık fiyatlarına yansıyor. Tabi biz buraya hayvanı getiriyoruz, burada yer kiralıyoruz, alırken hayvanı pahalıya alıyoruz. Yani demek istediğim fiyatlar normal. Ama vatandaş zannediyor ki biz birden fiyatları arttırıyoruz. Geçen yıl yem çuvalı 35 liraydı, bu sene 50 lira. Dolayısıyla maliyet çok farklı. Maliyet farklı olunca onu da illaki az da olsa fiyatlara yansıtmak zorundayız. Vatandaşın beklentisi var. Geçen yıl son günlerde fiyatlar düştü. Bunu vatandaşlar bu sene de aynı fiyat üzerinden değerlendirmek istedi ama bu sene hayvan kalmadı. Resmi olarak geçen yıl buraya giren hayvan 3 bin 700. Bu sene ise resmi rakam 2 bin 100. İnegöl’ün kapasitesi 7 bin hayvan. Bunu nereden temin edecek. Pazarda bugün saysanız 100 tane hayvan kalmamış. Bunu da vatandaş biraz son günlerde düşer anlayışıyla bekliyor ama öyle bir düşüş söz konusu değil. Çünkü satıcı burada ucuz satarsa, aldığı parayla hayvan alamayacak” şeklinde konuştu.

 

SATIŞLAR ÇOK GÜZELDİ

Erzurum’dan getirdiği hayvanların çoğunu sattığını belirten Zakir Tosunoğlu, “50 tane büyükbaş hayvan getirdik Erzurum’un Narman ilçesinden. Hepsini sattık sayılır, 10-15 tane falan kaldı. Satışlar çok güzeldi. Bu sene fiyatlar yüksek olmasına rağmen sattık. Alıcı her zaman son günleri bekliyor. Ucuz olması için. Bizler de her zaman satıcı olarak o gibi şeylere karşıyız. Çok masraflarımız var. Masraflar nedeni ile ucuz satmak istemiyoruz” dedi.

 

GEÇEN SENEYE GÖRE KÜÇÜKBAŞ DA EN FAZLA 100 LİRA OYNAMA VAR

Küçükbaş hayvanların geven seneye göre çok az fiyat farkı ile satışa sunulduğunu belirten Ömer Güler, “Şavşat’tan kurbanlık küçükbaş hayvan getirdik. 120 tane kuzu getirdik. 60 Tanesini sattık. Kurban bayramına az gün kaldı. Satıcılar da zaten son günleri bekliyor. Son günlerde elimizde bir şeyin kalmayacağına inanıyorum. Geçen sene bitirdik bu sene de inşallah bitiririz. Fiyat olarak büyükbaş bu sene pahalı ama küçükbaş da o kadar fiyat artışı yok. Geçen sene 5 bin lira yapan büyükbaş bir hayvan bu sene 8 bin lira. Ama küçükbaşta en fazla 100 lira var geçen seneye göre” dedi.

 

KÜÇÜKBAŞLARDA O KADAR ARTIŞ YOK

Son olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan küçükbaş satıcısı Metin Kurumuş ise, “Dün 20 tane küçükbaş getirdim. Şu ana kadar 8 tanesi satıldı. Satışlardan memnunuz. Büyükbaş hayvanlarda artış var ama küçükbaşlarda o kadar artış yok. Geçen seneki fiyatlara göre 50 lira ile 100 lira arasında değişiyor” Şeklinde konuştu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş