Kursiyerler belgelerini aldı

İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Kurban Kesim Kursu geçtiğimiz gün sonra erdi. Kursa katılan 36 kursiyere İnegöl Belediyesi Mezbahanesi’nde belgeleri takdim edildi.

Yayınlama: 19.09.2015
504
A+
A-

Dün mezbahane düzenlenen kursun uygulama bölümünün ardından 36 kursiyere Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir tarafından belgeleri takdim edildi.

 

UYGULAMALI EĞİTİMLER YAPILDI






Belge dağıtım töreni öncesinde bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezimiz tarafından işbirliği içinde Kurban Bayramı öncesi, kurban kesim kursu düzenledik. Öncelikle dün akşam tüm kursiyerlerimize İlçe Müftülüğü, İnegöl Belediyesi veterineri ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veterinerler tarafından teorik bilgiler verildi. Bugünde Kasaplar Odasına bağlı mezbahamızda uygulamalı eğitimler yapıldı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimleriyle alakalı kesilmesi, yüzülmesi, içinin açılması ve parçalanmasıyla ilgili bizzat kursiyerlerimize uygulamalar yaptırıldı. Şimdi de belge töreni düzenliyoruz. Ben İnegöl Belediyemize, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze ve İlçe Müftülüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

 

EN AZINDAN YAPTIKLARI İŞİ BİLİMSEL YAPARLAR

Her yıl Kurban Bayramında kolunu, bacağını, elini kesen insanlarla hastanelerin dolduğunu hatırlatan Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, “Yılda bir kere kurban kesiyoruz. Ancak memleketimizin dört bucağında gördüğümüz manzaralar bizi çok üzüyor. Kurbanları kurşunlayanlar, bıçakla delip öldürenler, ok atarak öldürenler. Kurbanları kaçırıp, trafiğin içerisine düşürenler. Kolunu, bacağını, elini kesen insanlarla hastaneler doluyor. Bu anlamda bu kursun ve kursiyerlerin çok önemi var. En azından yaptıkları işi bilimsel yaparlar. Ve bu manzaraları da görmeyiz. Türkiye’de kurban kesimleri eleştiriliyor ve basında da bu yer alıyor. Bundan dolayı işimizi bilerek yaparsak güzel olur, dışarıya da mahcup olmayız. Zaten dinimizi gereği kurbanı incitmeden kesmek. Bu anlamda verilen eğitimin çok önemli olduğunu biliyorum. Kursa katılan vatandaşlarımızı da kutluyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HEM TEORİK BİLGİ KISMI HEM İŞİN UYGULAMA KISMI VAR

Her sene Kurban Bayramı geldiğinde belirli hazırlıkların yapıldığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ise, “Bizlerde Belediye olarak şehrimizde yürütülmesi gereken işlerle ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bugün de İnegöl Belediyesi başta olmak üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bu program gerçekleştiriliyor. Denildiği gibi ‘İş bilenin, kılıç kuşananı.’ Nihayetinde herkes bu işi iyi bildiğini ifade edebilir. Ama uygulamada farklılıklar gösterebilir. Bu işin hem teorik bilgi kısmı hem işin uygulama kısmı var. Teorikte burada neler yapılması gerektiği, özellikle her ne kadar biz bu ibadeti yerine getirirken muhakkak suretle bu hayvanlar kesilecek ama bu hayvanı da incitmeden, kurallara uygun hem teorik hem de dini vecibeleri yerine getirilmesi anlamında bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Hayvanın kolay yere getirilmesinden tutunda, kesilmesi, derisinin yüzülmesi, iç kısmının boşaltılması, daha sonra kesilip, parçalanmış olan etlerin muhafaza edilmesiyle ilgili her türlü bilgiye sahip olmuş oluyorlar. 40 civarında kursiyerimiz başvurmuş. Gönül ister ki, bu sayı artsın. Bizim bununla alakalı imkanlarımız müsait. Kurumlarımız seferber olmuş durumda. Yeter ki talep eden olsun. Bu talebede bizler muhakkak cevap vermek isteriz. Ben buraya gelip medeni cesareti gösteren kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Pekala bunu babadan, dededen görme usullerle de yapabilirlerdi. Ama daha bilimsel, daha işin kurallarına uygun olmasına adına geldiler. İşin teorik ve uygulama kısmını burada pekiştirdiler. Ben kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdiden tüm ilçe halkımızın da Kurban Bayramlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş