LOKANTALAR DENETLENDİ

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, İnegöl’de bulunan lokantaları denetimden geçirdi. İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından her ay farklı bir meslek grubuna yapılan denetimlerde bu ay lokantalar denetlendi. Gerçekleştirilen denetimlerde 83 lokanta incelemeden geçirildi. Denetimler sırasında eksiklikleri bulunan iş yerlerine yasal işlem uygulandı.

Yayınlama: 23.03.2016
455
A+
A-

Denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına önem veriyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz her ay farklı bir iş kolunda hizmet veren esnafımızı denetliyor. Mart ayının 14’ü itibariyle ekiplerimiz ilçemizde bulunan lokantaların denetimine başladılar. Lokanta denetimlerimiz yaklaşık 1 hafta devam etti. 83 lokanta denetimden geçirildi” dedi.

 

Taban; denetlemelerdeki amaçlarının; vatandaşların hijyenik ortamlarda sağlıklı gıda tüketmelerini ve güven içinde yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.






 

Gıda üretimi yapan işyerlerinin şartlara uygunluğunu denetlemek ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmak istediklerini ifade eden Taban;  denetimlerin, iş yerlerinde genel temizlik, havalandırma, kılık kıyafet, çöp kovaları, bone, personel kişisel temizliği, gıdaların korunma şartları ve ruhsat gibi konuların ön planda olduğu genel denetimler olduğunu vurguladı.

 

Denetimler sırasında eksiklikleri bulunan iş yerlerine yasal işlem uygulandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş